Pozdravljeni
Imam par vprašanj o nabavi drugega objektiva . Imam
Nikona d 5000 in trenutno še čakam na dostavo objektiva
Sigma APO 70-200mm F/2.8 EX II DG Macro HSM.
Ker sem namreč danes prodal objektiv ki sem ga dobil zraven fotoaparata 18-55 bom sedaj "primoran" kupiti še en objektiv predvsem za slikanje v manjših prostorih,lokalih,portretov ......
Sedaj me zanima imam d5000 kot sem napisal in se spogledujem s temi objektivi
Slikanje predvsem v manjših prostorih z dokaj slabo svetlobo (lokali , stanovanje ....)
Nikon AF-S NIKKOR 50 mm f/1.4G - 380 eur - za ta objektiv nisem prebral nič slabega in da se zelo dobro obnese v slabi svetlobi , ampak je fiksen 50mm in mogoče mi ne bi kaj dosti koristil v manjših prostorih ali pa je vredu ne vem zato sprašujem vas.Predsvem izkušnje za slikanje v stanovanjih,notranjih zabavah in manjših lokalih.
Za portrete naj bi bil to zelo vredu objektiv.
Nikon AF 50 mm 1,8 D - 170 eur - Ali bi tale sploh delal na mojem d5000 ali mora biti AF-S
Tamron SP AF 17-50 mm F/2,8 XR DI II VC - 482 eur - predvsem me mika tale 17-50 ampak ali se obnese pri slabi svetlobi , ali f1.8 ali f1.4 fiksen in sem brez skrbi?
Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM - 370eur - tudi tale se mi zdi da ni slab in spet kako se obnese v slabi svetlobi ali f1.8 ali f1.4 fiksen in sem brez skrbi?
Seveda če imate še kakšno mnenje oziroma predlagate za kakšen drug objektiv lahko napišete katerega.
Hvala vsem za mnenja!