0   

Nik @Lightster 20. Jan 2011, 10:26

Torej, prijatelj ki je umetnik me je pred kratkim prosil, da bi prišel pofotkat njegovo likovno razstavo in narediti par portretov. Fotke potrebuje za svoj arhiv in za faks, ker študira v neki umentiški smeri. Fotkal bom večjo celotno poslikano sobo + nekaj fotk z njegovim portretom v ospredju, v ozadju bi bilo pa fajn da se vidijo umetnine. Na voljo imam 50mm + kit 18-55 IS + 70-200+ fisheye 8mm, osvetljevati nameravam z dvema hotshoe bliskavicama skozi bela dežnika.

Prosil bi za kakšen nasvet glede čimboljše osvetlitve, saj imam razen pri akcijskem športu z umetno osvetlitvijo portretov bolj malo izkušenj. Aja, vse se bo delalo na M, saj prek kitajskih triggerjev automatika odpade.

Hvala za pomoč! thumbsup
 0   

Heretic @Heretic 21. Jan 2011, 09:23

Hm, prva stvar je da bi bilo fajn dobit dovolj časa, da ne boš hitel. Jaz bi skušal kombinirat kakšno naravno svetlobo z okna + fleš, ampak bodi pozoren na kakšne odseve, če gre za zastekljene stvari. Osmih milimetrov bi se osebno izogibal, razen če gre za kakšno bolj sproščeno temo, mladega avtorja, kaj takega... Torej v posebnih primerih. Če je možno, pojdi prej na lokacijo, da recimo poslikaš še prazen prostor in spoznaš svetlobo, eventuelno že dobiš konkretne nastavitve, položaje flešev. Jaz bi naredil tako, najprej poslikal par fotografij za zihr, potem pa se lotil malo igranja s svetlobo - sence, neenakomerna, nepravilna, itd... Saj pravim, če imaš čas lahko narediš dobro, zraven veliko odneseš od tega pa še prijatelj bo zadovoljen.
 0   

Nik @Lightster 21. Jan 2011, 19:45

Hvala Heretic, vsaj eden smile
 0   

Danijel Žagar @Danijelz 21. Jan 2011, 21:43

omisli si pomočnika za prestavljat lučke smile
Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away. (Antoine de Saint-Exupery)

http://www.socahiking.com


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati