0   

piksy007 @piksy007 23. Jan 2011, 23:23

Živjo.

KOt že naslov pove, rada bi študirala fotografijo. Razne slovenske 'šole', kot so IAM, ALUO, šola za storitve ipd, so mi vse po vrsti sumljive in napram tujim programom popolnoma brezzvezne, zato že nekaj časa razmišljam o študiju v tujini. Predvsem me zanima portret, avtoportret, beauty, studio na splošno in reportaža. Šla sem malo prečekirat, kaj mi svetuje Google, pa me je samo totalno zmedel, ker je rezultatov na stotine, zato vas prosim za pomoč pri filtriranju dobrih šol od slabih; morda ima kdo kakšne izkušnje itd ...

- Zanima me predvsem študij v Londonu, Milanu, Parizu ali kakšnem drugem srednje/zahodno-evropskem mestu,
- FAMO me NE zanima, ker so preveč klasični. Ne vidim se tam.
- Študij se mora izvajati v angleškem jeziku
- Saj bi dala kakšen link, ampak imate tako ali tako vsi google in lahko vse najdete - namen te teme ni v kvantiteti linkov, temveč v uporabnih nasvetih, katera univerza je dobra in priznana, mogoče tudi, kam naj se obrnem.
- Ne iščem nekakšnega enoletnega tečaja za 12000€
- Do sedaj sem si ogledala: Speos v FRA, Institutto italiano di fotografia, Style Design College (ITA), lcc-arts (GB ).

Tojto
smile
 0   

jernej kaše @zapp0 24. Jan 2011, 00:29

O samem študiju fotografije ti ne znam svetovati.

Preden pa greš v to ti svetujem, da dobro premisliš, kaj boš počela v življenju. Preprosta eknomoska resnica je, da redkost neke dobrine (storitve) in povpraševanje po njej določata tudi ceno.

Vprašati se toraj moraš, kaj kot šolana fotografinja lahko počneš ter kdo in koliko je za to pripralvjen plačati, na koncu pa še, kdo vse ponuja (zadovoljiv) rezultat.
Jasno, spekter je širok, od arta preko fashiona do mikrostocka. Vendar - ogromen, čedalje večji tržni del zapolnjujeo praktično hobi fotografi, saj je dostopnost DSLR tako povečala obseg fotografov, da če je samo 1% dobrih, je to še vedno hudimano veliko.
V poslu namreč nikogar ne zanima diploma, zanima jih rezultat. In če nek tako rekoč nedeljski fotograf prinese dober, odlilčen rezultat, imaš morda problem.

Ne, da ti hočem zatolči mladostne sanje, ampak resnično, premisli.

Sicer pa, morda se oglasi kdo, ki ima več konkretnih izkušenj iz posla.
 0   

Oracle @Oracle 24. Jan 2011, 08:43

zapp0 to velja za slovenijo, v tujini so stvari drugačne!

Tam znajo ceniti kvalitetnega fotografa in "nedeljci" težko pridejo zraven, razen če so res talentirani. In tudi v tujini (govorim recimo za UK) se dobre fotografe tudi dobro plačuje in se od tega dejansko da zelo dobro živeti - za razliko od stanja pri nas, kjer je vsakih 100€ preveč.

Fotografskih šol po EU je ogromno, osebno bi razmišljal o tisti v Pragi, Londonu in Minhnu. Na eni izmed Londonskih je sedaj tudi naš mladi talentirani fotograf Ciril Jazbec, pravi, da mu je super smile

Je pa res, da je študij v tujini lahko zelo velik strošek, tako da, če se tukaj zatakne je dobro razmišljati o prijavi za štipendije (pogoje je uspeh v šoli - ponavadi), ali pa da se pripraviš na delo ob študiju smile

V glavnem, kar se mene tiče, podpiram, da gre nekdo, ki želi biti fotograf študirati v tujino smile
 0   

RZ67 @RZ67 24. Jan 2011, 09:31

Za tega http://www.fotomitru.com/ vem, da je končal študij v Milanu, torej ti lahko pove iz prve roke, kako je tam.

Se mi pa osebno zdi, da za preživetje s fotografijo niti ne potrebuješ toliko akademske izobrazbe kot potrebuješ podjetniško žilico in trženjske sposobnosti, zato bi ti svetoval kakšno kombinacijo, recimo 2 leti fotografije in 2 leti ekonomije (trženja in podjetništva).


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati