Dva tedna in pol nazaj sem preko spletne trgovine kupil nov D700 v kompletu z dodatno baterijo in čopičem za leče ter ga šel osebno prevzeti (Prodajalca trenutno ne mislim direktno navajati, vendar bom to storil če bo potrebno). Po treh dneh uporabe sem opazil da se pri ISO vrednostih večjih od ISO 640 pojavljajo na istem mestu 4 beli med sabo povezani mrtvi pixli kar povzorči to da se na vseh fotkah pojavi bela črta in en prežgan rdeč pixel.
Klical sem k prodajalcu in mu povedal za moj problem ter ga prosil za menjavo fotoaparata vendar me je ta napotil k uradnem serviserju, češ da mi ga ne more zamenjati dokler iz servisa ne potrdijo da je res nekaj narobe z fotoaparatom.
Iz servisa so me klicali po dveh delovnih dneh in rekli da je fotoaparat popravljen.
Fotoaparat sem pregledal na licu mesta ter opazil da je še bil uspešno interpoliran zgolj rdeč pixel, bela "črtica" pa ostala ter ga vrnil na servis... Drug dan me kliče serviser in mi začne trditi da je normalno so mrtvi pixli pri visokih ISOtih.
Po dolgem pregovarjanju da pač to ni normalno za fotoaparat tega cenovnega razreda in pošiljanju fotk kjer sem mu moral obkrožiti pixle da so jih sploh opazili in po dveh dneh čakanja sos se odločili da mi bodo menjali senzor saj jim z interpolacijo ni uspelo odstraniti mrtvih pixlov. En teden kasneje dobim sporočilo da je fotoaparat popravljen. Danes ga grem iskati in na licu mesta stestiram fotkič ki pa ne zaznava več popolnoma nove CF kartice - niti nobene druge ne... Fotoaparat je zopet oziroma še vedno na servisu. Fotoaparat sem v treh tednih od nakupa uporabljaj tri dni. Glede na to kako šlampasto opravljajo svoje delo se bojim da so poškodovlai še kaj drugega v fotoaparatu in bom v ponedeljek zahteval nov fotoaparat.
Nezadovoljen sem z neprofesionalnim odnosom serviserjev pri uradnem serviserju Nikona. Vse kar so do sedaj naredili so naredili na pol. Ohišje je bilo na nekaj mestih spraskano.
Preteklo je že več kot 14 dni od nakupa fotoaparata. Na servisu so mi rekli da se moram za zamenjavo oziroma za vračilo denarja zmeniti s prodajalcem. Vprašanje je če mi ga bodo hoteli zamenjati oziroma kaj mi je za narediti... Prosil bi za vaše nasvete..