0   

matejo @matejo 29. Jan 2011, 16:58

Dva tedna in pol nazaj sem preko spletne trgovine kupil nov D700 v kompletu z dodatno baterijo in čopičem za leče ter ga šel osebno prevzeti (Prodajalca trenutno ne mislim direktno navajati, vendar bom to storil če bo potrebno). Po treh dneh uporabe sem opazil da se pri ISO vrednostih večjih od ISO 640 pojavljajo na istem mestu 4 beli med sabo povezani mrtvi pixli kar povzorči to da se na vseh fotkah pojavi bela črta in en prežgan rdeč pixel.
Klical sem k prodajalcu in mu povedal za moj problem ter ga prosil za menjavo fotoaparata vendar me je ta napotil k uradnem serviserju, češ da mi ga ne more zamenjati dokler iz servisa ne potrdijo da je res nekaj narobe z fotoaparatom.
Iz servisa so me klicali po dveh delovnih dneh in rekli da je fotoaparat popravljen.
Fotoaparat sem pregledal na licu mesta ter opazil da je še bil uspešno interpoliran zgolj rdeč pixel, bela "črtica" pa ostala ter ga vrnil na servis... Drug dan me kliče serviser in mi začne trditi da je normalno so mrtvi pixli pri visokih ISOtih.
Po dolgem pregovarjanju da pač to ni normalno za fotoaparat tega cenovnega razreda in pošiljanju fotk kjer sem mu moral obkrožiti pixle da so jih sploh opazili in po dveh dneh čakanja sos se odločili da mi bodo menjali senzor saj jim z interpolacijo ni uspelo odstraniti mrtvih pixlov. En teden kasneje dobim sporočilo da je fotoaparat popravljen. Danes ga grem iskati in na licu mesta stestiram fotkič ki pa ne zaznava več popolnoma nove CF kartice - niti nobene druge ne... Fotoaparat je zopet oziroma še vedno na servisu. Fotoaparat sem v treh tednih od nakupa uporabljaj tri dni. Glede na to kako šlampasto opravljajo svoje delo se bojim da so poškodovlai še kaj drugega v fotoaparatu in bom v ponedeljek zahteval nov fotoaparat.

Nezadovoljen sem z neprofesionalnim odnosom serviserjev pri uradnem serviserju Nikona. Vse kar so do sedaj naredili so naredili na pol. Ohišje je bilo na nekaj mestih spraskano.

Preteklo je že več kot 14 dni od nakupa fotoaparata. Na servisu so mi rekli da se moram za zamenjavo oziroma za vračilo denarja zmeniti s prodajalcem. Vprašanje je če mi ga bodo hoteli zamenjati oziroma kaj mi je za narediti... Prosil bi za vaše nasvete..
 0   

Janez Pelko @Wartburg 29. Jan 2011, 17:04

Univerzalen nasvet: v takih primerih kličeš tržno inšpekcijo. Pomaga, preverjeno!
 0   

ohinsploh @ohinsploh 29. Jan 2011, 17:19

Morajo ti ga zamenjati, to je stvarna napaka. Na prodajalca naslovi pisno priporočeno da zahtevaš nov aparat.
 0   

Ratter @Ratter 29. Jan 2011, 17:31

Kot je Wartburg zapisal.Inšpekcije se bojijo,kot hudič križa.
 0   

Peter Atanackov @Geo 29. Jan 2011, 17:42

sočustvujem... sej ko sem videl kako oni "profesionalno" čistijo fotoaparate... mi je slabo postalo in me niti malo ne preseneča kar si napisal.
 0   

Alien @Alien 29. Jan 2011, 17:48

Beseničar, šit je bil in šit bo ostal.
 0   

matejo @matejo 29. Jan 2011, 17:51

V ponedeljek bom šel zjutraj po fotoaparat do Beseničarja in zahteval da mi napišejo pisno potrdilo od kdaj do kdaj je bil pri njih na servisu in kaj so delali s tem fotoaparatom.
Nato bom šel do tja kjer sem ga kupil in zahteval nov fotoaparat ali pa denar nazaj.
Če bojo karkol kompliciral bom kar tam pred njimi klical na tržno inšpekcijo...

Potem bom pa še poslal zgodbo glede njihovega servisa kar na headquarters od Nikon kako njihovi generalni zastopniki delajo..
 0   

Ratter @Ratter 29. Jan 2011, 18:33

Želim ti čimveč uspeha.Kolikor vem zakon pravi,da,če v 45 dneh ne odpravijo napake,si upravičen do menjave izdelka.
Žalosten konec zgodbe pa bo,ko bodo točno ta fotoaprat podvalili nekomu drugemu.
Saj v smeti ga ne bodo vrgli.
 0   

Jože @cfb1970 29. Jan 2011, 18:38

Ja sigurno jim ne smeš dovolit,da se takole norca delajo.
Jaz ga že na začetku nebi na servis nesel,ampak v trgovino in brezpogojno zahteval novega ali denar.
Vprašanje je, če ga bodo mojstri kakršni so na naših servisih popravili kot je treba.
Ne se pustit prepričevat,samo ostro in zahtevaj novega.Vem kaj govorim imam izkušnje
z temi stvarmi.

Vso srečo!
CFB 1970
 0   

Primož @Smrkec 29. Jan 2011, 20:35

Že pri beseničarju omenu tržno inšpekcijo...sem imel problem z objektivom pa ko sem končo zagrozil, sem dabil takoj nov objektiv s police grin Je pa žalostno, da jih nič ne izuči in mogoče bi bilo enkrat za spremembo dobro, da nebi samo grozili...

lp
... The moments you want to remember ...

http://www.primozbregar.com
 0   

matejo @matejo 29. Jan 2011, 20:44

Se strinjam. Potem se ne čudim zakaj ljudje posegajo po konkurenčnih izdelkih.
Mislim, da je takih primerov kar nekaj in bi bilo dobro zbrati pritožbe nad neprofesionalnostjo servisa in nikon supportom v sloveniji ter poročati višjim instancam.
 0   

Tomo @vtomo 29. Jan 2011, 21:36

No matejo in kaj točno je narobe z Nikon supportom v Sloveniji? Meni se zdi odličen, sploh na pram drugim? Razsvetli me prosim!
 0   

matejo @matejo 29. Jan 2011, 21:39

A ni Nikon support = Beseničar? Zadam vprašanej v kakem primeru sem opravičen do menjave fotoaprata in v odgovor dobim naj pokličem Beseničarja. Lahko bi se malo bolj potrudili in malo bolj razložili.
Beseničarjevi serviserji so izgleda ali nesposobni ali pa preveč malomarni da bi jim ljudje zaupali.
Pripeljali so me do tega da sem začel razmišljati o menjavi proizvajalca moje fotoopreme in to ne zaradi tega ker bi bila oprema slaba temveč zato ker je costumer support obupen. Nikjer nobenih direktinih kontaktov in telefonskih številk na koga se lahko človek obrne. Oziroma se lahko obrne samo na Beseničarja, ki pa mu ne zaupam več...
Oba fotoaparata ki sem jih kupil pri nas D90 in D700 sta imela prežgane in mrtve pixle... S tem da jim je pri D90 uspelo popraviti... Zdej ne vem al je vsa roba k pride v Slovenijo namenjena za nas glupe Balkance al mam samo jas tako srečo... Ko prideš po opremo se pogovarjaš samo in izključno z prodajalkami k jim itak ni jasn kaj delajo na servisu... To je približno tako kot da bi prišel k mehaniku za avto in bi se potem z njegovo tajnico pogovarju kaj je narobe z tvojim avtom in se šel telefončke.
To da ne stestirajo fotoaparata preden ga dajo iz rok niti tolki da bi probaliu vtakniti kartico in narediti nekaj posnetkov da človeku misliti s kakimi šalabajzerji in malomarneži imaš opravka...
 1   

RZ67 @RZ67 29. Jan 2011, 22:01

matejo je napisal/a:
To da ne stestirajo fotoaparata preden ga dajo iz rok niti tolki da bi probaliu vtakniti kartico in narediti nekaj posnetkov da človeku misliti s kakimi šalabajzerji in malomarneži imaš opravka...


Zaenkrat jih še ni gor http://salabajzer.si/?s=besenicar
Zahvala: matejo
 0   

martin @mart911 29. Jan 2011, 22:31

Sicer je bila po mojem napaka že, to da si nesel aparat na servis, pa ne zaradi servisa samega (čeprav bi tudi sam lahko kaj napisal o njih), sam bi namreč v tako kratkem roku po nakupu raje stopil do prodajalca mu aparat vrnil in nej pol oni ugotavjajo kar hočejo in kolikor hočejo (naj pa oni dokažejo da z njim ni nič narobe).

Glede na to da se v tej temi servis omenja z imenom, bi bilo po moje dobro navesti tudi ime prodajalca saj ima tudi on krepko prste vmes in ne vidim razloga, da se njegovega imena nebi navedlo.

Upam, da zadevo uspešno rešiš v čim krajšem času.
 0   

Miran @FotoFrikk 29. Jan 2011, 22:41

Napako si naredil da nisi reklamacije reševal direktno s trgovcem, saj je določen rok brezpogojne menjave...
 0   

matejo @matejo 29. Jan 2011, 22:51

Prodajalec mi je rekel da mi ne more zamenjati fotoaparata če nima potrdila o napaki od servisa.

Rok brezpogojne menjave naj bi se podaljšal za čas ko je fotoaparat na servisu. Vsaj tako so mi rekli pri Beseničarju....
 0   

Tomo @vtomo 29. Jan 2011, 23:00

**matejo
Jah ne Beseničar ni enako Nikon support, je del Nikon supporta in je pač uradni seviser. Se mi zdi, da je težko dobit realno sliko servisa glede na to, da ne poznam nobenega sevisa (pa naj si bo to foto, avtomehanični, avdio, računalniški...) za katerega ne bi 80% ljudi trdilo, da je nič vreden in nategatorski (sploh v takih temah). Eni smo pač zadovoljni spet drugi ne, napake se dogajajo vprašanje pa je samo ali se jih usprešno reši.
Kar se tiče supporta imaš polno nekih promotorjev v trgovinah, razne dogodke, spletno stran NikonSvet itd... Vse povsod lahko postavljaš vprašanja in prosiš za nasvet. Na nikon.si imaš že na naslovni strani zavohek "podpora".
Kar se tiče direktnih kontakov imaš na nikon.si telefonske številke in maile. Ne razumem koliko več kontaktnih informacij in podpore bi si želel?
In konec koncev smo v EU in na voljo ti je še tudi kakšen drug pooblaščen servis.

Kakorkoli, nisem hotel komentirat problemov z servisom ampak pač "podporo" kot tako. Upam, da ti bodo vse uspešno ter čim bolj neboleče rešili!
 0   

matejo @matejo 29. Jan 2011, 23:47

Torej telefonska podpora za reševanje problemov je številka Foto Beseničarja, ki je enaka telefonski številki za uradni servis ki je Foto Beseničar. In če ima človek probleme z servisom naj pokliče na telefonsko podporo v ta servis?

Sama promocija, Nikonovi dogodki in podobno ne bo Nikonu ničesar pomagala če ne bo imel dobrega in kvalitetnega servisa za kakršnega oglašujejo Beseničarja na spletni strani od Nikona.

Za njih je torej natančno in zanesljivo servisiranje to da kot prvotno ne opazijo belih mrtvih pixlov na sredini slike, katere bi opazila še mrtva žirafa, in nato da ne preverijo če po menjavi senzorja dela fotoaparat tako kot bi moral...
 0   

ohinsploh @ohinsploh 30. Jan 2011, 10:29

Pa saj je pri Canonu enako....za resna popravila je treba v tujino v tvojem primeru pa zahtevati pisno denar nazaj.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati