Martini456 je napisal/a: |
Samo zanima me kakšna je razlika med tema dvema karticama .. razn seveda kapacitete. Katera je boljša in kakšna je razlika v ceni? Je extreme IV predhodnica ta druge? |
tmt je napisal/a: |
To kar je napisal fotokaj je pa res precej na pamet. |
Po njegovem dosega kartica extreme pro (sicer do 90mb/s) nekje 34mb/s, se pravi da extreme 60mb/s doseže manj kot 30. |
In če je pri tem še počasnejša za cca 23mb/s od tiste s 30mb/s, potem sploh ne deluje. |
Uporabljam obe omenjeni kartici in v praksi sploh ni tako velike razlike med njima in ne gre za nikakršen nateg. |
Tole me samo zanima tale test naj bi prikazal še kar vredu zapisovalno hitrost in je hitrost Extreme verzije 2010 še večja kot Extreme IV :
http://robgalbraith.com/bins/reader_report_multi_page.asp?cid=6007-9392 in na nekaterih drugih straneh sem gledal in hitrosti drugje niso bistveno drugačni.. |
fotokaj je napisal/a: |
Ne gre za nateg? Si ti resen? Kartica, na kateri piše "60MBs UDMA", podatke pa dejansko zapisuje s hitrostjo 18MB/s, zate ni nateg? Tudi prav - v mojem delovnem zvezku to pač direkt ustreza definiciji natega. Še toliko bolj zato, ker Extreme 60MB/s stane 150 eur, Ultra 30MB/s pa 60 eur. Ampak OK, ni nateg. |
Martini456 je napisal/a: | ||
Tole si pa kiksnu moja 8Gb Extreme 60Mb/s je stala okoli 55€ na electronic4you, tako da nevem od kod ti 150€ ... |
In ravno 60mb/s je nateg, 30 in 90 pa nista, ker je to nek "model" tako stestiral. |
... ampak važno je da je vsak zadovoljen s svojo kartico...![]() |
fotokaj je napisal/a: |
Glej, zame je pomembna HITROST ZAPISOVANJA POSNETKOV IZ APARATA NA KARTICO, kako hitro se zapisujejo ali s kartice berejo podatki prek raznih čitalcev me ne zanima. |
ogabe je napisal/a: |
Kako je pa z videom pa ne vem, ker ga pac ne rabim ![]() |