0   

Rok @rochwald 20. Feb 2011, 11:21

Lepo pozdravljeni!
Pred kratkim sem imel moznost preizkusiti novega Olympusa Pen EPL-2 in njegove art filtre. Ko sem se videnim ucinkom skusal priblizati v Photoshopu (CS3), nisem bil ravno uspesen. Vesel bi bil predlogov, kaksne nastavitve uporabiti za priblizek kateremu filtru (predvsem sta me navdusila filtra Grainy Film in Dramatic Tone).
Hvala vsem!
 0   

Kris @kris 20. Feb 2011, 12:42

Aparata še nisem imel priložnosti preizkusiti, ampak glede na fotke, ki se jih da najti na netu, bi tako na prvo žogo, rekel, da je filter Dramatic tone malo bolj izrazit HDR, Grany Film pa Add noise v PS-u.

Najboljše bi bilo tule gor pripopat originalno sliko brez filtra in še tako s filtrom. Potem se pa poskusimo približat tej obdelavi ...
 0   

Rok @rochwald 21. Feb 2011, 19:22

Hvala za odgovor, ampak bi me zanimalo, kako tocneje poustvarit efekt. Za Grainy Film sem sklepal, da je dodan šum ali pa mogoče tekstura, ampak tudi sicer so mi slike delovale zelo privlacne, crno res crno, ampak brez pretiranega kontrasta, ki ga pri pretvorbi v crnobelo vcasih ustvarim sam. Za Dramatic Tone pa ne vem, kako bi lahko bil kot HDR - fotografija je samo ena, da bi prilagodil ekspozicijo posameznemu delu pa skoraj ne verjamem... Gre morda za kaksno kombinacijo spremembe barvnega ravnovesja in saturacije?
Fotografij nimam, da bi jih prilepil sem, posiljam pa povezave:
Dramatic Tone - http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1041&message=37709661&changemode=1
Pin Hole in Grainy Film (iz noobovega testa modela E-P2) - https://www.slo-foto.net/testi/156/olympus-ep-2/s2
 0   

Kris @kris 21. Feb 2011, 19:50

Mislim, da sem razmišljal prav:

"New Art Filter-Dramatic Tone

Olympus started Art-Filters, which was scoffed at in the beginning, but oddly being copied shamelessly by even Canon itself in their latest Canon 60D. It is interesting to see Olympus fitting in a new art filter: the Dramatic Tone.

Dramatic Tone is basically a built in pseudo-HDR processing ability, to convert a single exposed image into a HDR like looking image. This should not be mistaken with a real HDR image which requires at least 3 images taken at three different exposures to be merged later. This Dramatic Tone is considered an Art filter, and to be able to do in-camera pseudo HDR processing is really stunning. I found myself addicted to this Art Filter !! I have been applying the Art filter to so many of my shots on the streets. The outcome by using this filter was similar to HDR output: preserved details in highlight and shadow regions, and added the overall painterly surreal quality to the photographs. I am deeply in love with this filter !! Do check out my photographs taken with this filter, as I mentioned the use in the captions beneath the photographs."

Vir: http://robinwong.blogspot.com/2010/10/olympus-e-5-review-on-streets.html

Novi PS CS5 ima to opcijo pod Image>Adjustments>HDR toning
Meni osebno ni glih ne vem kako uporabna. Če že, potem raje uporabljam Nik Software HDR Efex pro filter.
 0   

Rok @rochwald 22. Feb 2011, 08:14

Hvala - za pojasnilo in namig glede Nikovega filtra:)


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati