0   

andrej @kypck 20. Mar 2011, 19:05

Najprej bi vam rad predstavil kje imam problem. Situacija je takšna, da bi rad naredil katalog kar s kvaliteto fotografij (velikost bo A4). Same fotografije bi združil v eno v PS, nato pa bi razvite plastificiral (katalog bo listalo veliko ljudi zato takšen ukrep). Najbolj se mi dopadejo tiste folije katere že imajo ob strani luknjice za fascikel nekaj takšnega http://www.mimovrste.com/artikel/3790052935/zepki-gbc-a4-125-mic-high-speed-100-kom.
Mi lahko razložite koliko mikronov mora imeti, da ne bo popustila pod debelino foto papirja?
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 21. Mar 2011, 08:15

Najprej me zanima, če boš stvari delal obojestransko. Če je odgovor pritrdilen boš imel verjetno dva A4 lista za dve strani. To pomeni dvojno debelino (imej to v mislih). Zanima me še, če imaš doma plastifikator? Te folije so namreč namenjene za določene naprave, ki ti to folijo zapečatijo. Če ga imaš se samo pozanimaj v kakšni fotokopirnici kjer plastificirajo.

Če pa plastifikatorja nimaš in ne misliš delati visoke naklade (in plastifikatorja v prihodnje ne boš potreboval) bi zadevo dal narediti v kakšno fotokopirnico kjer tudi plastificirajo. Kot že rečeno - oni ti bodo znali tudi svetovati o tipu folije.

Če boš imel pa naklado večjo od 100 komadov (katalogov) pa se raje obrni na tiskarno, ker ti bodo zadevo stiskali na offset napravi in po želji še plastificirali (čeprav je po mojem v tem primeru to nepotrebno).

Skratka - preračunaj koliko te stane izvod, če narediš vse sam (folije + plastifikator + tisk na foto papir), če zadevo daš v fotokopirnico in koliko bi ti računala na izvod tiskarna (tu zadeva variira glede na število izvodov - večje število, nižja cena na izvod).
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

tmt @tmt 21. Mar 2011, 09:25

125 mic žepki so precej debeli. Na tej bližnjici http://www.eltronplus.eu/si/potrosni-material/zepki/zepki-filex.html imaš 75mic. Po telefonu jih lahko vprašaš, če imajo mogoče tovrstne žepke Royal Soveringen, ki so kvalitetnejši od Ibico.Vendar je vse odvisno, če imaš ustrezen aparat za plastificiranje. Za tovrstne žepke in fotografijo mora imet nastavljivo temperaturo in najprej poizkusiš z najnižjo. Postopek lahko še vedno ponoviš z enako ali višjo temperaturo. Če bo prevroče boš imel vse zvihrano.
Drugače ima pa Luminus v Novem Mestu precej tega, namenjenega prav fotografiji. Vendar bi bilo bolje, da se osebno zglasiš, da ti svetujejo ali pa se odločiš, da ti oni plastificirajo.
 0   

andrej @kypck 21. Mar 2011, 15:50

plastifikator imam, v folijo bi pa dal samo eno forografijo.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati