0   

Klemen @ROKinKLEMEN 26. Mar 2011, 16:59

Pozdravljeni, danes sem v Avstriji nabavil omenjen filter za Canona 10-22 mm.
Nato sem ga doma malo stestiral in se spomnil, da naj bi moral biti za Canona 10-22 mm filter z oznako W (wide) in slim! confused Na škatlici filtra piše samo COATED in CIRCULAR-POL.

Fotke so vseeno ostre, fotoaparat normalno ostri, a me zanima, če bi bil učinek večji, če bi bil filter Wide in slim?
Hvala za pomoč.
 0   

martin @mart911 26. Mar 2011, 20:27

Slim verzija je samo tanjša in če ti filter ne meče sence je ta čist vredu. Sliki magar belo steno z in brez filtra in boš vidu če bi blo bolš met slim verzijo.
 0   

Klemen @ROKinKLEMEN 26. Mar 2011, 20:30

mart911 je napisal/a:
Slim verzija je samo tanjša in če ti filter ne meče sence je ta čist vredu. Sliki magar belo steno z in brez filtra in boš vidu če bi blo bolš met slim verzijo.


Bom probal yes

Drugače pa je tukaj opis in očitno je tanjši od prejšnih verzij.

This filter uses our standard B+W F-Pro filter mount, which has a front accessory thread and is made of brass. Compared to the earlier standard mount introduced in 2001, the F-Pro mount has become thinner. Now it can be used with wide angle lenses, including most 24mm focal lengths on a full frame body, without vignetting. Another advantage of the F-Pro mount is it's modified retaining ring, which is no longer threaded in from the front, but holds the filter glass in place from the back. When removing a filter or lens hood that has been screwed on too tight to the filter, the retaining ring is not at risk of loosening.
 0   

Simon @SimonG 27. Mar 2011, 15:30

nima to veze z ostrino, problem debelejših filtrov na uwa je vinjetiranje.

Slikaj belo (svetlo) steno na 10mm z filtrom in brez, pa poglej robove. če ne vidiš razlike nimaš problema....
[url=http://geesphoto.blogspot.com/]M Y P H O T O B L O G[/url]
 0   

Peter @MX_Peter 27. Mar 2011, 23:20

No ko smo ravno pri Cirkularnih filtrih...sem za probo kupil enega res poceni 77mm in mi je pri gorišnici 200mm in pri hitrosti 1/1000 skoraj na vseh slikar naredil, kot da so slike stresene...ampak pri taki hitrosti je to res malo verjetno. Za test sem naredil enak posnetek brez filtra in so bile slike ostre....ima kdo logično razlago?
>>> Better to be a racer for a moment, than a spectator for a lifetime <<<
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 28. Mar 2011, 11:57

MX_Peter je napisal/a:
... Cirkularnih filtrih...sem za probo kupil enega res poceni 77mm in mi je pri gorišnici 200mm ...


Po eni strani si že sam odgovoril na zastavljeno vprašanje. Če te zanima fizikalna razlaga pa ta moment ne bi znal odgovoriti.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Peter @MX_Peter 28. Mar 2011, 12:09

To je res da je bil poceni...drugače efekt polarizatorja ima, samo fizično razlago bi še nekako rabil, zakaj bi lahko do tega sploh prišlo....?!?
>>> Better to be a racer for a moment, than a spectator for a lifetime <<<
 0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 28. Mar 2011, 12:17

slaba roba, sem tudi sam to probal... na nižjih gorišnicah je sprejemljivo, na višjih pa porazno...

to je isto kot montirat pocen gume na en hud dirkalnik... ne špila OK.

sem pa ponosni lastnik 77mm hoye pro1 digital... priporočam!
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

Klemen Blokar @kleb 28. Mar 2011, 15:19

To je po mojem lahko posledica slabega antirefleksnega premaza na filtru, ki se kombinira še z morebiti postrani montiranim filtrom. Interni odboj na filtru se zamakne in naredi "ghosting" efekt. To se načeloma z večanjem goriščne razdalje bolj pozna, tako da do tu meni štima. Kako dober je antirefleksni premaz na filtru lahko oceni pa samo tisti, ki ga ima v roki. grin Če to ni možen vzrok, bomo iskali naprej, na prvo žogo je pa to moja razlaga... smile
 0   

Klemen @ROKinKLEMEN 28. Mar 2011, 17:51

Hvala za odgovore.

Sem slikal belo steno s filtrom in brez filtra. Ko sem slikal s filtrom, so robovi malo temnejši, tako da ne vem, kaj sedaj. Ne netu nikjer ne najdem fotk, kjer bi bilo prikazano vinjetiranje. Me pa zanima, če so slim in wide filtri, važni samo pri širokokotnih objektivih, al tudi recimo pri 100-400mm.

LP
 0   

martin @mart911 28. Mar 2011, 19:30

Če te senca ne mot preveč se ne sekirat, ker tut slim verzija jo bo mal nardila in vprašanje kolk mejn kot običajn filter. Se pa slim/wide uporablja predvsem za širok kot ker se pri daljših goriščnicah razlika ne pozna (toliko).


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati