Wartburg je napisal/a: |
Oziroma, kaj bi fotkal, da bi rabil več gumbov na ohišju? |
Wartburg je napisal/a: |
Nekaj mi ne gre skupaj:
1. Aparat naj bi bil za hobi uporabo. 2. Hitro bi ga prerasel (bojda zaradi premalo gumbov). Še podvprašanje: kako to misliš 'prerasel'? Oziroma, kaj bi fotkal, da bi rabil več gumbov na ohišju? |
Xander123 je napisal/a: |
Še vedno me pa zanima primarno vprašanje. Kdaj lahko pričakujemo 1100D in kakšna bo cena. |
M__M je napisal/a: |
Predvidevam, da bo imela nova 1100D novejše, dosti boljše tipalo, kar ti bo prineslo predvsem manj šuma pri visokem ISU, večjo resolucijo, možnost zajema videa,... |
RZ67 je napisal/a: | ||
In to mi vsi seveda potrebujemo in se veselimo novega modela z recimo 24mpix na 1,6 crop senzorju ![]() P.S. Saj tega misliš, a ne http://tinyurl.com/4uouafb ![]() |
M__M je napisal/a: | ||||
in tvoj point je...? |
zapp0 je napisal/a: |
Khem, 20 let star anologni EOS 5 ima eye focus.... 5D (in noben drug D) pa ne.
Olijevi UZ kompaktneži so bili svoj čas pravi mali biseri, majhni in priročni, 10x optični zum, hotšu in vse manualne nastavitve... danes je to redkost, oziroma špica kompaktnega trga. No, in nenazadnje 60d nima focus adjustmenta! Proizvajalci težijo zgolj k maksimiziranju dobička - kar pomeni segmentacijo trga in premikanje boljših fičerjev v višje razrede, nižji pa na ta račun postajajo slabši. |
poetski je napisal/a: |
Slabši? Ali samo z manj "igračkami"? Pravtako govoriti o eyefokusu je pri digitalcih tako tako. Če se ne motim je Nikon nekje izjavil, da so več ali manj vsi njihovi DSLR fotoaparati narejeni za avtomatsko ostrenje. |
poetski je napisal/a: |
Mi smo pač malo bolj napredni uporabniki in nam ročno štimanje še zelo manjka. Večina ljudi je precej nesposobnih in jim še trotel kamere delajo probleme ![]() |
Xander123 je napisal/a: |
Kot hobi fotografiranje sem imel v mislih predvsem, da ga ne bom imel za profesionalno uporabo. S seboj bi ga imel na potovanjih, slikal bi predvsem pokrajino, portrete, rojstne dneve,... Večinoma ga ne rabim za slikanje v prostorih in zelo slabih svetlobnih pogojih.
Ko sem rekel, da bi ga "prerasel" pa sem mislim predvsem, da bi se naučil uporabljat večino funkcij na aparatu in bi mi bilo potem žal, da moram za vsako stvar hodit v meni (čas, zaslonka, iso, wb, ostrenje). Vsaj pri kompaktu, ki ga imam doma me ubija ko moram za vsako stvar hodit v meni. Še vedno me pa zanima primarno vprašanje. Kdaj lahko pričakujemo 1100D in kakšna bo cena. |
cedo je napisal/a: | ||||
No, no, poetski, prav napreden uporabnik pa nisi. Ne veš kaj je Eye focus, pa si ga malce pomešal z ročnim ostrenjem - dva popolnoma različna koncepta ![]() |