0   

Lara @Arsi 11. Apr 2011, 16:18

Pozdravljeni!

Ravno se odločam za nakup digitalnega fotoaparata. Ker so trenutno sredstva bolj omejena, fotoaparat pa nujno potrebujem, izbiram med poceni fotoaparati. Na internetu je na voljo kar nekaj kritik vsakega aparata, tako da se sploh ne znajdem več. Cenovni okvir pa je približno 100 evrov. Vem, da za ta denar ne morem pričakovati čudežev, bi pa vseeno želela izbrati najboljši aparat za to ceno.

V ožjem izboru so štirje fotoaparati. Prvi je Samsung ST70. Pri ocenah je večinoma žel hvalo, saj naj bi imel res lepe slike. Ima 14 miljonov pik, HD videe in 5x zoom. Ko sem se že skoraj odločila zanj (je vizualno zelo lep), sem pri neki oceni opazila, da naj bi imel "shutter lag" oz. kar precejšni zamik pri slikanju in procesiranju slik. To zna biti zelo nadležno, zato se zdaj odmikam od nakupa tega fotoaparata.

Drug je Sony Cyber Shot DSC-W320S. Ima prav tako 14 MP, 4x zoom, nima pa hd videa. Na splošno naj bi tudi prejel kar dobre ocene za ta denar.

Tretji je Olympus Vg-120. Ima 14 miljonov pik, HD videe, večji zaslon (7,6 cm - ostali pa 6.8 cm), 5x zoom. Nasplošno je zelo lep, samo je že redna cena zelo nizka (105 evrov), medtem ko so ostali na znižanju, zato me skrbi, da je tudi kvaltiteta slabša. Prebrala sem temo druge uporabnice, ki se je pritoževala nad kakovostjo slik Olympus fotoaparata, slikano v notranjih prostorih, zato me tudi izbira tega aparata skrbi.

Četrti je Canon Ixus 105. Ima le 12 miljonov pik, 4x zoom in nima hd videov. Ixus vem, da je priznana znamka, ter da je to njen nizkocenovni precej slabši model. Zato me zanima, ali je vseeno Ixus boljša izbira od prej omenjenih dveh aparatov, ter ali se ga splača kupit, če ima manjše število pik in manjši zoom ter je brez hd videov. Ali je kvaliteta slik res toliko boljša, da odtehta vse ostalo? Kaj menite?

Bistveno pri fotoaparatu mi je predvsem, da ne bi imel nadležnega zamika pri slikanju, pa da bi imel slike solidne kvalitete.

Lepo vas prosim za pomoč in se vam že vnaprej zahvaljujem!
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 12. Apr 2011, 06:44

Kako izgleda fotoaparat je ta zadnja. Vsak kompakt se v prostorih ne bo odrezal nevem kako dobro. Kar je od 5 Mp naprej je dovolj (preveč?). Koliko zooma rabiš je odvisno od tega kaj slikaš. Res rabiš HD video?

Kar hočem reči je to, da si se stvari lotila napačno. Kako kvalitetna bo fotografija je primarno odvisno od tebe (kompozicija, ...). S tehničnega vidika pa si je potrebno postaviti prioritete in se hkrati zavedati kaj kompakti ponujajo in kaj lahko od njih pričakuješ. V temnih prostorih ne bo v tem cenovnem razredu od nobenega kaj prida. Shutter lag je pri Ixusu IMHO najmanjši. Če ti je to glavna skrb vzemi Ixusa. Za Ixusa imaš tule nekaj testnih slik. Sicer pa stvari lahko sama preveriš če pogooglaš "ime aparata" sample images.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati