Pozdravljeni vsi skupaj!
Punci sem pred kratkim formatiral prenosnik (Lenovo star cca 5 let). Pred formatiranjem je bil prikaz grafike (povdarek na jpg-jih v ACDSee in podobnih programih) cisto spodoben (kolikor pac lahko pricakujes od 15.4" LCD-ja

).
Po formatiranju sem nalozil iste gonilnike, kot so bili namesceni pred formatiranjem. Ampak prikaz grafike se je tokrat mocno poslabsal... Prikazana slika je prekontrastna, (ne)ostrina je obupna, saturacija barv je cisto mimo... Sploh pri 1:1 povecavah je tako, kot bi bili piskli veliki 3x3mm.............
Posksuil sem z Intelove strani potegniti dol zadnje gonilnike - ni pomagalo. Prav tako sem poskusil nastaviti locljivost in ostale vrednosti. Blem je v tem, da mi ponudi samo 800x600 ali 1024x768 pikslov. Ostalih moznosti ni.
Meni ze zmanjkuje idej… Ima kdo kak predlog, kaj bi lahko bilo krivo oz. kaj bi se lahko poskusil spremeniti? Trenutno je prenosnik neuporaben za obdelavo fotografij – kar je pa, razen surfanja po netu in dela s paketom Office, njegovo osnovno poslanstvo…
Hvala za karsenkoli nasvet!