0   

Aleksander @nikoli_Nikon 12. Maj 2011, 14:53

Oprostite vnaprej z ta forumski prispevek, ker bo izvenel negativistično.
Redko se zgodi, da ti preko interneta teži toliko, da si vzameš čas celo za hate page.
V mojem primeru je to spletna stran nikonsvet. Iz njihove mail liste sem se odjavil že najmanj dvakrat, oni pa še kar neprej težijo z maili. Priskutili so mi celo blagovno znamko Nikon.
Zato tukaj javno obljubljam. Nikoli ne bom kupil opreme od Nikona.
In če kdo pozna Bojana Stepančiča, urednika te spletne strani, naj mu sporoči, da je z gverilskim marketingom kontraproduktiven.
 1   

miro @mga4all 12. Maj 2011, 15:36

a bejzi bejzi, email si dobu - katastrofa, pri Nikonu so vsi CEO na nogah. Sprozena je akcija zarad izgube stranke, glave bodo letele.

Me pa zanima, a gres mogoce tud po celem kvartu pa poves da v Obi vec ne gres, ker si njihovo reklamo dobil. smile
Zahvala: Jessie
 0   

ogabe @ogabe 12. Maj 2011, 19:31

No kakorkoli ze, ampak se strinjam s tem... Tole kar se gre Nikon je hudo hudo zatezeno in mocno dvomim, da je tako agresiven marketing zares uspesen. Ljudje se taksnega sranja prej ali slej navelicajo.
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Tomo @vtomo 12. Maj 2011, 21:53

Mislim, da v kolikor napišeš e-mail direktno na katerega od elektronskih kontakov te bodo takoj odstranili iz seznama.

Očitno je prišlo do napake in se te pač ni odstranilo, se ne bo svet podrl, napake pa se dogojajo.

Sicer pa sem sam prijavljen na vsa obveščanja iz strani NikonSveta in ne opazim nobenega pretiravanja, pravzaprav ravno nasprotno. Ko vas pa "like"-kajo prijatelji po Facebooku pa nekako ne vidim odgovornosti Nikona.
 0   

ogabe @ogabe 13. Maj 2011, 07:43

Jaz pa jo.... ce se gres nagradno igro v kateri zmaga tisti, ki najbolj tezi po FB-ju je vsaj en del krivde tudi pri njih. Je pa res, da za to obstaja hitra in celo zelo koristna resitev.... jaz sem se pri zadnjem tem Nikonovem sranju znebil kar nekaj "prijateljev" na FB-ju grin
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Aleksander @nikoli_Nikon 13. Maj 2011, 14:24

mga4all je napisal/a:
a bejzi bejzi, email si dobu - katastrofa, pri Nikonu so vsi CEO na nogah. Sprozena je akcija zarad izgube stranke, glave bodo letele.

Me pa zanima, a gres mogoce tud po celem kvartu pa poves da v Obi vec ne gres, ker si njihovo reklamo dobil. smile


Če se odjavim (večkrat) smatram, da bo to tudi storjeno. V nasprotnem ali so nesposobni ali arogantni.
 0   

urosm @urosm 13. Maj 2011, 14:50

What a drama.
 0   

jernej kaše @zapp0 13. Maj 2011, 21:01

Zakon o elektronskih komunikacijah, 109. člen:

(2) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka lahko fizična ali pravna oseba, ki od kupca svojih
izdelkov ali storitev pridobi njegov elektronski naslov za elektronsko pošto, ta naslov uporablja
za neposredno trţenje svojih podobnih izdelkov ali storitev, vendar mora kupcu dati moţnost, da
kadarkoli na brezplačen in enostaven način zavrne takšno uporabo njegovega elektronskega
naslova.

Pošlji email na inšpektorat, v cc pa urednika spetne strani in tmasai@nikon.net (morda z angleškim prevodom).

In ni vrag, da se bo nekaj zgodilo :-)
 0   

Tomo @vtomo 13. Maj 2011, 21:13

uuu, dvakrat se je odjavil, sistem je zatijal in ga ni odjavil cela drama. Se takoj najde eden pameten ki citira zakon, kliči FBI, kuri na grmadi...

Šalabajzerstvo na vrhuncu
 0   

jernej kaše @zapp0 13. Maj 2011, 21:28

Ah, že vem zakaj sem nehal pisat po forumih :-)
 0   

jasminm @jasminm 14. Maj 2011, 04:18

In ti si se prijavil na slo-foto.net forum samo zato, da nam to poveš? biggrin
 0   

Jan Kajfež @Geccko 14. Maj 2011, 05:16

nikoli_Nikon je napisal/a:
...
Redko se zgodi, da ti preko interneta teži toliko, da si vzameš čas celo za hate page.

Kje pa je ta hate page? Me dejansko zanima kaj si spesnil...

Citiram:

Priskutili so mi celo blagovno znamko Nikon.
Zato tukaj javno obljubljam. Nikoli ne bom kupil opreme od Nikona.

Moje sožalje, s tem izgubiš veliko, ne samo da ima Nikon kar konkreten tržni delež, je tudi edini, ki v Sloveniji kaj ponudi fotografom (Nikon dan, raznorazne delavnice, ki jih sponzorira, skoraj povsod je že zraven...)

Pa da ne bo pomote, nisem nikonaš...

Kar se tiče pa tega, da ti hodi na jetra, ker ti še vedno pošiljajo oglasna sporočila ti pa svetujem, da jih označiš kot spam in začneš ignorirat... težava rešena...
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
 1   

ogabe @ogabe 14. Maj 2011, 06:37

Tezava s spamom slovenskih firm, se resuje edino na tak nacin, kot je napisal Zapp.... pa tudi ce se gre za spam, ki prihaja od tvoje najljubse firme. To je edina stvar, da se vsaj malo ustrasijo, sploh ker je trzni inspektorat ena izmed rednih ustanov pri nas, ki celo opravlja svoje delo. In ja... spam je spam, pa naj bo od Nikona za njihove stvari ali pa od nekoga x za penis enlargement.
Zahvala: zapp0
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Tomo @vtomo 14. Maj 2011, 14:30

Jah prav ne.
Ampak ne razumem situacije. Ti pošljejo mail, ti ga nočeš in se pač dvakrat probaš odjavit. Dobiš še tretji mail, in potem bi odrasla oseba pač predvidevala, da je sistem zatajil, na mailu najdeš kontakt in prosiš da te snamejo iz mailing liste... Tvoje težave je konec ali pa pač upoštevaš vajin nasvet.
Če si pa pač pi.... pa takoj odpreš post na forumu in malo lajaš. Tvoja težava pa ostaja ista...
Ali vi pač predvidevate, da je Nikon toliko nor, da ignorira prošnje za odjavo... no
 0   

brbo26 @brbo26 14. Maj 2011, 14:44

Jaz tudi ne bom nikoli več nič kupil od Nikona! Amen.

No, razen kadar bodo imeli kaj fajnega in bom rabil ali si dovolj želel ter imel ustrezen kup $$$ za to. Tako kot za vse Nikonove/Canonove ipd. stvari do sedaj.

Nisem tako bogat (ali pa tako neumen?), da bi si lahko privoščil to religijo "nikoli v življenju Canon/Nikon/Leica, bruh, bruh, sovražim sebe in vse ostale...". Mogoče tudi zato, ker mi še nikoli ni nihče kvalitetno razložil zakaj so ljudje s takim odnosom srečnejši.
 0   

ogabe @ogabe 14. Maj 2011, 15:46

vtomo je napisal/a:
Ali vi pač predvidevate, da je Nikon toliko nor, da ignorira prošnje za odjavo... no

Ne da predvidevam ampak vem da je.... prav tako kot 99% procentov ostalih slovenskih podjetij, ki se gredo taksne stvari. Recimo, da imam z networkingom (kamor spada tudi e-mail) vec kot dovolj izkusenj, da lahko govorim o tem, kaksne so navade slovenskih podjetij, predvsem pa kaksen "sistem" uporabljajo za to in kolikokrat ta "sistem" zataji. Ker se ogromni vecini prejemnikov spama zdi neumno posiljati te stvari na Trzni inspektorat (tako kot tudi tebi), si firme lahko privoscijo to "neumnost".
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]
 0   

Primož Fideršek @piXi 15. Maj 2011, 07:49

@nikoli_nikon velik užaljenec kaj pa če bi se res obrnil na en kontakt in zaprosil da te odstranijo z mail liste. Če si probal večkrat se odstranit preko strani je očitno tam bug. Ja neboš verjet programerji smo tudi ljudje in včasih se zgodijo prav bedni bugi. (Sam nimam nič pri programiranju njihovega paga, da nebo pomote)

Preden peniš da se malo pozanimaj. Ob raznih grožnjah pa nevem kaj vse preden sploh človek proba z lepo besedo mi gre na bruhanje.
 0   

Aleš @lial 15. Maj 2011, 09:18

Spam, ja.
Prezident bi rekel "so what?"
In to je tudi moje mnenje.
Dnevno dobivam preko 30 poštnih sporočil, skoraj vsa so v stilu 'nikon-svet'. Tolikšna količina je posledica (tudi) večjega števila poštnih predalov, ki jih upravljam, nekaj mojih, nekaj od spletnih strani, kakšen tudi službeni. In seveda mojega nesekiranja zaradi te oblike reklamiranja. Prav tako mi poštar fizično polni hišni nabiralniik - so what? grin grin Za papir imamo namenski kontejner zelo blizu hiše, včasih pa kaj tudi prelistam in verjeli ali ne - najdem kaj koristnega.
Podobno je z elektronskimi reklamami - kratek pogled na vsebino sporočila, brez klikanja na povezave, nato pa 'klik!' na križec v naslovni vrstici.

Bom pa malce zloben do naslovnika te teme - "da nisi morda prevelik "Canonaš", pa te pristop Nikona do potencialnih in obstoječih uporabnikov moti predvsem iz zavisti?"

Pa brez zamere vsem!
 0   

Andrej @fotokaj 15. Maj 2011, 10:11

... in kaj je pravi razlog, da si se prav registriral z imenom "nikoli_Nikon", dal "Nikoli na nikonsvet" za naslov teme in da zdaj tu kvazi jamraš, da ne boš nikoli kupil Nikonove opreme?

A je še kdo drug tu, da je prijavljen na Nikonsvet? Prav rad bi izvedel podatek, koliko teh mejlov je recimo v letošnjem letu prispelo na elektronske naslove naročnikov - ker ta številka niti približno ni tako nadležna, da bi nekomu žrlo živce do tu izkazane mere.
In ja, odjava je odjava, a dejstvo ostaja, da si se na novice prijavil sam iz očitnega razloga - ker so te zanimale informacije o Nikonovih izdelkih, akcijah, dogodkih ... In zdaj se tu razmetavaš, ker dobiš 1X ali 2X mesečno mejl? Da sploh ne omenim, da je večina teh mejlov vezana na Nikonove dogodke, kjer ti je največkrat samo posredovana informacija o tem, kje in kateri dogodek Nikon organizira oz pri njem sodeluje, tam pa ti je na voljo brezplačen preizkus Nikonove opreme?

Nikon pač ni trgovec in Nikonsvet pač ni prodajalna, zato z Nikonove strani praviloma ni nobenega teženja v smislu "klupi, kupi, kupi".
Pa Bojana tud poznam; fajn dec, ni kaj drugega rečt ...
 0   

ogabe @ogabe 15. Maj 2011, 11:31

Glede na to, da kot kaze problem ni spam, ampak tisti, ki mu gre spam na jetra, zamenjajmo ime v glavi maila. Ce bi namesto Nikona pisalo Penis enlargement, bi bila stvar se vedno super in se pac poskusas odjavljati, ce ti pa ne uspe pa tudi ni veze, kajne? Ne vem, zakaj potem toliko ljudi tezi, da spam filtri na serverjih ne delajo itd. Jebes spam filtre pri providerjih, saj ni problem pobrisat tistega maila pa je.
In ne ni point v tem, ce se je registriral... konec koncev sem se (hoces noces avtomatsko pri registraciji opreme) tudi jaz pred leti, ko sem kupil Nikonov scanner. In danes, ker podpore zanj s strani Nikona ni vec, ne cutim nobene potrebe po Nikonovih novicah (ne ni Nikon svet pa to tudi ni point). Point je v tem, da se kot kaze NE da odjavit (preko sistema, katerega imajo sami napisanega kot pravilen nacin za odjave).
[url=http://www.photo.si]PhotoSI[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati