0 

Uroš Uršej @Lucifix 11. Mar 2005, 12:46

Sem ravno v službi in iščem funkcijo v Excel-u, ki bi avtomatsko spremenila velike fonte v majhne oz. obratno.

A kdo pozna to bližnjico oz. ali sploh obstaja? smile
   0 

mishko @mishko 11. Mar 2005, 13:16

Ni direktne rešitve, lahko uporabiš mogoče tole

=proper(a1)
spremeni vsebino celice tako, da je napisana kot v celici A1, npr z veliko začetnico. Drugače pa copy paste v word tam sprememba formata, pol pa nazaj v excel.
   0 

kjask @kjask 11. Mar 2005, 13:17

hja, poskusi s temle:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;263580

sicer pa uporabljam openoffice grin
ta ima funkcijo v menijih... :wink:
   0 

kjask @kjask 11. Mar 2005, 13:18

...al pa izvoz v openoffice, spremenit v velike, oz. majhne, pa kar tam ostat! :christmas:
   0 

mishko @mishko 11. Mar 2005, 13:24

Ali pa z mal keša tole :fredy:
http://www.emagenit.com/caseitpreview.htm
   0 

Uroš Uršej @Lucifix 11. Mar 2005, 13:25

Tale lowercase dela... sem sicer mislu da obstaja kakšna bližnjico aka. SHIFT+?? - sam bo že vredi.

Hvala
   0 

Gumby @Gumby 11. Mar 2005, 14:41

Ce pa imas cas do ponedeljka, pa ti rade volje spisem en VB Script (Excel macro), ki ti bo tole uredil... Javi rajsi na mail ali u2u tinekr, ker se sam na SloFoto bolj malo prijavljam...

biggrin
   0 

Gumby @Gumby 11. Mar 2005, 14:43

Citiram:
...pa kar tam ostat...


Yes, kjask, thumbsUp...
   0 

Uroš Uršej @Lucifix 2. Nov 2005, 19:09

Da ne odpiram nove teme...

Kaj kdo ve kako bi v Excelu vpisal v stolpce (grafikom) neko vrednost, ko jo predstavljajo? Ponavadi jo vpiše zraven, ali pa izven samega grafikona. Jaz pa želim prav v njem napisati to.
   0 

Heki @Heki 2. Nov 2005, 21:23

hm
v stolpec notr ne vem, če se glih da pisat, lahka pa daš nad stolpec ...
ko kreiraš graf idi na 5 listič data labels ...
   0 

Matev @Matev 2. Nov 2005, 21:58

v wordu imaš opcijo da ves text spremeni v velike črke

exel očitno tega nima
   0 

Uroš Uršej @Lucifix 16. Feb 2006, 10:06

Kdo mi zna nekaj pomagat. Namreč ko odprem več excelovih datotek, se mi vse skrijejo v opravilni vrstici. Se pravi se v excelu pokaže kot da imam odprt samo en dokument, medtem pa so ostali odprti v ozadju. Okey poznam ukaz v windowsih "Group similar taskbar..." vendar to ne pomaga.

Vem malce težko razumeti, vendar se mi sanja ne kaj je narobe :?
   0 

Uroš Uršej @Lucifix 16. Feb 2006, 10:22

Stvar že poštimana, to se pa zgodi ko se nekotrolirano igraš z Excel-om shy
   0 

Uroš Uršej @Lucifix 22. Maj 2006, 21:21

Imam eno vprašanje glede grafov. Namreč v excelu znam narediti graf, vendar sam izgled teh ni ravno najboljši.

Mogoče pozna kdo kakšen program s katerim lahko naredim bolj "estetske" grafe?

Govorim nekaj takega:
   0 

iztok @izo 22. Maj 2006, 21:35

včasih je bilo v corel paketu še posebej program za grafe ipd, ki je imel kr nekaj možnosti. kao je zdej s tem, ne vem, ima pa tudi recimo ilustrator ipd orodje za grafe oz. torte.
   0 

Uroš Uršej @Lucifix 22. Maj 2006, 21:38

Sem mal pobrskal po googlu in našel kar nekaj zanimivih programov, katere pa je potrebno za plačat.

Tale dela kar vredu grafe, sam pa mislim da je samo za web strani... moram še mal pogledat.
http://www.dotnetcharting.com/overview.aspx

Bom pa še corel-a zdaj zagnal da vidim. Hvala
   0 

Mark @grofRobert 4. Jun 2006, 08:32

več o officeovih programih tudi na www.matjazev.net

vredno ogleda in uporabe thumbsup
   0 

Uroš Uršej @Lucifix 4. Jun 2006, 11:41

Zdaj uporabljam kar tole, pa je več kot dovolj:
http://www.asap-utilities.com/


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati