0   

Žan @Tarrum 1. Jun 2011, 20:30

Živjo,

Ker v Sloveniji res ne vem kje iskati za mikrofone, je verjetno najbolje ta to vprašam tu smile

Torej, ima kdo že kaj izkušenj z mikrofoni? Katere firme so dobre, cena trenutno ni važna ker sploh ne vem kje iskati, najraje bi tudi videl da je brezzično (torej jaz si dam mini mikrofon na majico ali kjerkoli in se ta zvok potem lepše sliši) ampak to spet ni nujno.

Hvala. Snemal bi na EOS 7D, mikrofon bi rabil za kvalitetno snemanje govorov.
 0   

Mihy @Mihy 1. Jun 2011, 20:43

On camera: Rode videomic pro
lavalier - žični: audio technica atr 3350 (zelo poceni ~20€)
Drugače pa kakšen sennheiser sistem, vendar mislim da ni kaj brezžičnega pod 500 eur.

Upam da se zavedaš problema na 7D, da se ne da izklopiti AGC-ja (automatic gain control), torej ko je tišina, aparat sam dvigne level in se sliši tisto zoprno piskanje. To se da tudi delno obiti s kablom, kjer preko mp3 playerja na en kanal spuščaš konstantni ton z določeno glasnostjo (ta potlači AGC na 0db), na drugi kanal (levi in desni stereo kanal) pa se snema zvok iz mikrofona. Vendar je to nekoliko težavnejše zaradi vseh dejavnikov (player, Y kabel...)

Če misliš snemati kaj resnega, si omisli kakšen zoom H4n ali kaj podobnega, saj lahko le tako dobiš res kvaliteten zvok.

http://vimeo.com/23470320 tole je bilo posneto s 7D, zoom H4, Audiotechnica 3350, in pa za tistega ki sprašuje, Rode Videomic (ne pro).
 0   

Žan @Tarrum 1. Jun 2011, 21:03

Hvala, sem že zasledil rode firmo parkrat in tudi zvok v videu se mi zdi odličen za kar nameravam (youtube posnetki, večinoma posnetki notraj v popolni tišini ter včasih zunaj v hrupu avtov ter množice ljudi, kjer bi se moralo mene slišati govoriti).

Ta zoom h4 je samo audio? Upam da razumeš da sem totalen noob tu, zato bodo verjetno vprašanja čudna.

Jaz sem mislil da pač kupiš komplet - eno stvarco si daš na majico, drugo stvar pa na fotoaparat kjer je prostor za fleš. Kje bi se dalo dobiti ta Rode Videomic Pro v SLO? Kakšne so kaj cene približno?
 0   

Mihy @Mihy 1. Jun 2011, 21:18

Ja, wireless sistemi delujejo tako kot si opisal. Na vrh aparata daš sprejemnik, katerega priklopiš v Audio IN na strani in pa na sebi imaš oddajnik. Obstaja malo morje kitajskih setov, vendar ti ne znam svetovati kaj konkretnega, saj s tem nimam izkušenj. Zoom H4n je zunanji snemalnik zvoka, kjer lahko ločeno snemaš 4 kanale zvoka, vendar moraš le tega naknadno sinhronizirati z videom, lahko ročno, lahko pa uporabiš Pluraleyes plugin za premiere ali fcp, ki ti to naredi avtomatsko.

V sloveniji rode videomic pro še nisem zasledil, je pa cena nekje 150 eur.
http://www.youtube.com/watch?v=fnQAd23wFes tu si lahko pogledaš kako moteč je AGC in pa šum ki ga povzroča.

Če te to ne moti, potem lahko mikrofon vklopiš direkt v kamero in bo vse delalo brez problema.

http://www.amazon.com/Azden-WMS-PRO-Wireless-Microphone-System/dp/B00006JPD8 kaj takšnega bi tudi verjetno delovalo... mislim da to uporabljajo pri DigitalRev TV.
 0   

Žan @Tarrum 1. Jun 2011, 21:30

Spet hvala za odlične odgovore.

Tale AGC res izgleda problematičen. Je kakšen firmware hack s katerim se da to odstraniti? Kako pa to izgleda pri 550D, 600D? Vem da ko sem testiral 600D je bil zvok z vgrajenim mikrofonom mnogo boljši, a kaj ko sem že prej kupil 7D (s foto nameni seveda).

Kako izgleda shipping v Slovenijo? Kakšni so kaj stroški ter ali se to sploh da, ali je bolje naročiti preko UK Amazona?

Še enkrat hvala, mi je že veliko bolj jasno o vsemu temu. Drugače pa ja, DigitalRev ima odličen zvok, sem že zasledil, vem da Loc (snemalec) snema s 5D Mark II - ta nima AGC problemov?
 0   

Mihy @Mihy 1. Jun 2011, 21:36

Vsi ostali video dslrji že imajo možnost ročnega nastavljanja levelov, le 7D še nima firmware popravka za to.
Za pošiljanje in ostalo nimam pojma.
Priporočam ti da se registriraš na forum cinema5d.com, je že ogromno napisanega na te teme.
Načeloma pa velja da imajo ožičeni lavalier mikrofoni boljšo kvaliteto zvoka. Tudi manj stvari je ki lahko gredo narobe.

AGC se da načeloma zaobiti s prej opisanim postopkom (google: AGC disable 7D), ampak je pa mnogo elegantnejše če imaš to že vgrajeno. Mogoče nekoč bo novi firmware za 7d ki bo to omogočal, mogoče tudi digitalni zoom pri videu kot je pri novem 600D, vendar bi si s tem canon pljuval v lastno skledo...
 0   

Žan @Tarrum 1. Jun 2011, 21:50

Izgleda da bom potem moral kupiti 550D čez nekaj časa (kar pa je tudi v redu ker bo na posnetkih prikazana uporaba DSLR fotoaparatov ter še sam rabim backup). Torej, na amazonu malo poiščem za kar si pokazal in s 550D ne bom nobenih AGC problemov.

Hvala grin
 0   

Mihy @Mihy 1. Jun 2011, 23:22

Sem narobe povedal, 550d isto kot 7d nima možnosti izklopa AGCja, ima pa možnost Magic Lantern firmwarea, ki pa omogoča izklop agcja.
bolj bi ti priporočal nakup 600d, ki ima pa še digitalni zoom poleg manualnih nastavitev levelov.
 0   

Žan @Tarrum 2. Jun 2011, 09:08

Kako se lahko čisto preprosto stvar zakomplicira smile Izgleda da bom potem 600D vzel kasneje.

Hvala!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati