0   

Jernej @pissdrunx 2. Jun 2011, 09:09

Pozdravljeni, rabil bom neko zadevo za snemanje videa. O camcorderji ne vem veliko, fotografiram pa že nekaj časa...kot hobi. Zapravit ne morem velik, drugače bi že sprve vzel canon 550d, moj buđet je bolj v 300€ rangu in mi ni problem kupovati rabljeno.
Zadeva ne rabi bit fullHD, nujno pa more bit HD.
Zaenkrat mam v mislih:
Olympus E-PL1
Panasonic HDC-SD60

Kaj bi bli plusi enega in drugega oz. kaj bi mi priporočali. K E-PL1 me vleče ravno to, da ima veliko manualnih nastavitev, ki jih dejansko znam uporabljati, koliko takih nastavitev bi imel ta camcorder pa ne vem.
LP
 0   

Aleš @lial 2. Jun 2011, 10:23

Sicer sem svoje prepričanje že nekajkrat zapisal in bil na foto-forumih prav tolikokrat kritiziran, pa vendar:
Foto aparat je za fotografije, video kamera pa za video.
Hibridi imajo zaenkrat še preveč pomanjklivosti v primerjavi z osnovnimi aparati, da bi se lahko zadeva uporabljala popolnoma zadovoljivo na obeh funkcijah.
Ker imam fotoaparat, ki zna narediti po vseh ocenah strokovnjakov in testnih strani zelo dober video posnetek (Sony A55) in ob njem še kamero, ki prav tako 'zna' narediti istočasno zelo solidno fotografijo (JVC GZ X900E), lahko to svoje stališče zagovarjan še naprej.
Recimo: zvok pri fotoaparatih, pravkar se vrti tema v tem forumu... Moj JVC snema v stereo tehniki, brez dodatnih šumov aparata, z vgrajenima mikrofonoma.

Takšno je moje mnenje.

Sicer pa: Panasonic, ki ga ogleduješ, je po specifikacijah videti zelo soliden izdelek.

LP
 0   

jernej kaše @zapp0 2. Jun 2011, 10:31

Eh, in telefon je za telefoniranje, pisalni stroj pa za pisanje dokumentov.

Univerzalne naprave prav gotovo imajo določene pomanjkljivosti, je pa vprašanje, če so za posameznika pomembne. Odvisno od namena produkcije.
 0   

Aleš @lial 2. Jun 2011, 10:40

S tem se seveda lahko strinjam, dejstvo pa je, da pri hibridih, pa naj gre za katero koli napravo posamezna funkcija vedno trpi na račun drugih...

Ni lepšega, kakor kakšen dlančnik, telefon ali kaj podobnega, ki zna vse, razen klimatizacije prostorov grin ,)
 0   

jernej kaše @zapp0 2. Jun 2011, 10:49

lial je napisal/a:

Ni lepšega, kakor kakšen dlančnik, telefon ali kaj podobnega, ki zna vse, razen klimatizacije prostorov grin ,)


Roko no srce, meni je Kindle všeč prav zato, ker NIMA aplikacij, interntea (ima, ampak je štorast za uporabo) itd. Manj distrakcij => več branja.

Kot rečeno, odvisno od namena uporabe.
 0   

David @dlicen 2. Jun 2011, 10:55

kot zanimivost, morda je debata o tem že tekla.
zadnjo epizodo pretekle sezone House m.d. so v celoti posneli s Canon 5D markII.
 0   

jernej kaše @zapp0 2. Jun 2011, 10:57

Precej irelevantno, ker povprečen uporabnik slo-foto portala verjetno nima asistenta kamere I in II, pa tonca z mikrofonom, ane?
 0   

Aleš @lial 2. Jun 2011, 11:20

Zanimiv argument mi je predstavil kolega iz tega foruma ne enem od foto-srečanj: neka znana snemalna skupina je za snemanje v slabih pogojih nakupila nekaj kosov D550 (če se prav spominjam), ker je uničenje te opreme precej cenejše od uničenja profesionalne video kamere...
Pa to je že malo off.
 0   

Jernej @pissdrunx 2. Jun 2011, 11:31

ok, pol bi se naj bolj nagibal h kameram...bolj me zanima kako je s temi artsi fartsi trki, ki bi jih komot dosegel na fotoaparatu, DOF, manualno ostrenje, expousure....E-PL1 recimo ponuja to opcijo, da v foto modu narediš neke nastavitve, in potem samo video gum pritisneš in te iste nastavitve uporabljaš v videu. Ponujajo camcordeji tudi podobne ročne nastavitve?
Se pa zahvaljujem za vse komentarje do zdaj.
LP
Jernej
 0   

David @dlicen 2. Jun 2011, 12:11

zapp0 je napisal/a:
Precej irelevantno, ker povprečen uporabnik slo-foto portala verjetno nima asistenta kamere I in II, pa tonca z mikrofonom, ane?


seveda je tukaj zdaj irelevantno. zato sem pa napisal "kot zanimivost".
 0   

abo01 @abo01 2. Jun 2011, 12:11

Nekateri ja, ampak le osnovne efekte, črnobelo, starinsko obarvnanje itd. BTW, Aleš, ja, večina jih raje kupi 550D, veliko jih ima tudi Panasonice GH1/GH2, kako je s Sony A33/55 pa ne bi vedel. Še vedno ceneje kot dobra kamera, kvaliteta posnetka pa ne zaostaja veliko ali pa tako rekoč nič.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati