0   

Jure Korez @jupii76 2. Jun 2011, 13:40

Zdravo, potreboval bi pomoč.

Gre za barve v Photoshopu. Do sedaj teh težav nisem imel na slo-foto ampak samo na foto-arena. Sliko ki sem obdelal so barve prišle vredu na slo-foto v arena pa blede, sprane, predvsem seturacija in kontrast, naložena pa je bila ista datoteka. Primer:

https://www.slo-foto.net/portfolio/jupii76/galerija/82515

http://www.foto-arena.net/picture_comments.php?id=51923#unread

Lahko še primerjate druge slike.

Iz te frustracije sem se odmaknil od foto-arena, sem že tam pisal na forumu, vendar ni bilo prave pomoči. Danes sem obdelal sliko v PS naložil na slo-foto in barve so bile blede, brez kontrasta, kakor na foto arena.

Ko sliko naložim v PS je ista kakor z fotoaparata, ne spremeni se pri nalaganju v PS. Tako da barve ki so na portalu nebi smele bit prave, po moji logiki.

Pod view okencem sen našel gumbek Proof Colors, kadar ga potrdim, da je obkljukan, se pa mi pojavijo barve kakor so se na slo-foto.

Prosil bi za pomoč, to mi je res ogromen problem.

Primer slik pred in po Proof Colors z orodjem za izrezovanje. Prvo z Proof Colors, toraj ta bleda.

Hvala, lp Jure
 0   

Aleš @lial 2. Jun 2011, 14:02

Samo glede Arene - poglej velikost v px, ki je tam in na SF - razlika je očitna...
 0   

Kris @kris 2. Jun 2011, 14:37

Sicer mi tvoje pisanje deluje malo zmedeno, zato nisem prepričan kaj točno te muči.
Preveri barvni profil. Za splet oziroma za na računalnik mora biti slika v sRGB.
V PS-u najdeš nastavitve pod Edit/Color Settings ... (Shift+Ctrl+K)
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 2. Jun 2011, 14:50

Mislim, da je ta problem že bil postavljen tukaj in če se ne motim je res neka fora v barvnih nastavitvah. To poglej pa sporoči, da rešimo težavo.
 0   

iztok @izo 2. Jun 2011, 19:22

večni problem z profili in barvnimi prostori. finta je v tem, da več ali manj browserji ne pdopirajo barvvnih prostorov kot npr adobe rgb ipd in zato nekaj kar zgleda ok v programu, na netu zgleda sprano. največkrat je problem, da je fotka v aRGB in /ali napačno pripisan oz manjkajoč barvni profil monitorja ali česa drugega. drži se sRGB prostora, pa bo manj problemov, ponavadi to zaleže.
en cp. upam, da nisem kakšno neumnost prilimal, sem bolj na brino ošvignil:
Basically when you create an image in RGB, Photoshop adds a colour profile to the document to keep your colours correct in colour managed applications, however, although you may assume that is safe, the internet isn't colour managed so when you save for web the colour profile is stripped as it's not relevant to browsers and the colours shift slightly.

You need to to go to: Edit>>Colour Setings and change your RGB space to 'sRGB IEC61966-2.1' and that should solve your problem.
All browsers assume an RGB image is sRGB and many formats like GIF and PNG don't support colour spaces so the 'Adobe RBG (1998)' or 'ColorMatch RGB' profile is abandoned suring 'save for web' used hence the colour movement.


proofing je pa druga zadeva (vsaj naj bi bila, kolk je mni znano). v osnovi gre zato, da ti program simulira, kako naj bi fotka zgledala na papirju, vendar spet: to lahko dela ok, samo takrat, ko imaš pravilno nastavljen oz. pripisan profil tako za papir ali pa vsaj za printer, se pravi izhodno enoto.
 0   

Jure Korez @jupii76 2. Jun 2011, 23:50

Nemorem verjet, res hvala, res ste mi polepšali dan.

Prostor je bilo treba spremenit iz Adobe RBG (1998) v sRGB IEC61966-2.1

Hvala in tudi na foto-arena so barve kot treba.

Lp Jure


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati