odločam se za nakum objektiva,ki sta omenjena,naj povem da je sigma z 2.8 zaslonko brez stabilizatorja. Canon pa je f4 is. Fotkam predvsem zabave,koncerte,prireditve in me malo strah kako bo se obnesla sigma brez stabilizatorja,in pa canon z samo f4 v slabih svetlobnih pogojih.kaj priporočate? Al pa kateri drug objektiv,tam do 800eur? L.p
Iz mojih izkušenj, ker imam Tamrona 70-200 f2.8 in sem zelo zadovoljen z njim ter prav tako fotografiram koncerte in prireditve, lahko rečem, da v kolikor imaš namen fotografirati koncerte in prireditve (sploh v večernem času npr.), ti bo več odveljala zaslonka f2.8 kakor pa IS na f4.
Lahka, ostra, hitra; vsekakor za premislit, ko se odloča za nakup v tem rangu. 50mm zna prit zelo prav, tistih 50 dodatnih ne pogrešaš toliko, ko primerjaš težo in dolžino napram 70-200 objektivom. Lahko samo priporočam.
f2.8 je definitivno nuja na koncertih itd... ampak za 100€ več kot 70-200 f4.0 is L dobiš že canon 70-200 2.8 L če se ne motim... Če bi imel dodatnih 100€ bi bil brez dileme sicer pa tamron je recimo optično veliko boljši kot sigma (ful oster, kontrasten in zelo lep bokeh...) ...če nebi fotkal športa se zelo splača!