Ratter je napisal/a: |
Pa se tole dejansko kaj pozna na fotografijah? |
Ratter je napisal/a: |
Da boš našel novo sprednjo lečo enostavno ne verjamem.
Ena butasta ideja z moje strani.Jaz bi poskusil,če se da lečo zasukat tako,da bi bilo tisto zlomljeno zgoraj. Tako,da bi načeloma zgoraj bili oblaki,ki jih je lažje popravit z kakšnim klon tool. Seveda,če fotografiraš pokrajino. Šel bi vprašat mojstre,ki zalivajo avtomobilske šipe,če se da tole zalit? Plus.Če bi bilo zgoraj in še zalito in bi imel še nataknjeno sončno zaslonko,bi po moje zadeva špilala. V smeti ga pa še vedno lahko vržeš. |
kleb je napisal/a: |
Ali so slike, ki si jih pripel, slikane s potemnjenim počenim delom, ali kar tako?
Ker čisto zares, veliko več možnosti za uspeh imaš, če dodobra potemniš poškodovani predel, kot pa če puskušaš na tistem delu "obnoviti" lečo. Če potemniš en majhen del, si izgubil le en majhen del svetlobe in poslabšal bokeh. Če narediš "popravilo" leče, bo tista svetloba, ki si jo pri potemnjevanju izpustil, šibala naokrog po objektivu "prosto po prešernu" (ker "popravilo" zagotovo ne bo idealno) in ti na koncu kvarila ostrino posnetka (ne dosti, a vseeno). Zdaj pa kar imaš raje - objektiv brez menjave leče pač tako ali tako ne bo več povsem enako deloval... |
Sviri je napisal/a: |
Ne ga srat... kupi nov objektiv pa je. Ta je popolnoma v koorcu. |