0   

Miroslav Rajković @mrajkovic 26. Jun 2011, 00:16

Ne morem verjeti, zamenjal sem baterije, preklel vse možne psovke, in glej ga zlomka, flash noče delovati oz. prožiti sleep

Prižge se normalno, vse nastavitve lahko spreminjam, vse deluje kot sicer, tudi rdeča (pilot) lučka gori vendar flash noče sprožiti svetlobe, ne preko fotoaparata, kot tudi ročno ne (preko pilot gumba).
Moj sfrustriran razum mi pravi da je šla žarnica po gobe in glede na to, da nimam garancije in da sem že poizkusil razdreti ta "sofisticiran" japonski mehanizem, da bi videl če so vsi kondezatorji živi, vendar mi ni uspelo, ker je stvar zapečatena huje kot egipčanski sarkofag, mi ne preostane drugega kot, da nesem na servis (3A ?).

Vendar že čutim, da me bodo oskubili in zanima me kakšna je okvirna cena popravila in ali se, da rezervne dele naročiti preko interneta, ker konec koncev bi lahko tudi sam zamenjal, le par ur bi potreboval, da bi razvozlal sistem demontaže ohišja.

 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 26. Jun 2011, 08:33

Za razdirajne je, kolikor se spomnim, potrebno odstraniti na eni strani zgloba tisti okrogli pokrovkeč (nasprotležno od gumba, ki ga pritisneš, da nastavljaš naklon). Če ti kaj pomaga. Uradno ne vem koliko sicer pride zamenjava, a predlagam, da pogledaš na kakšen ebay koliko stanejo žarnice, da dobiš vsak okvirno ceno. Potem je pa seveda odvisno od tega koliko ti seervis računa za zamenjavo.

Če ti uspe zadevo razdreti je morda smisleno razmisliti, da tudi sam zamenjaš žarnico (oz. celo enoto v glavi, ker je skupaj še nekaj kablovja). Tule je 430-ko nekdo razstavil in razložil kako je to naredil. Sicer ni menjal žarnice, a to nima veze.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

ant-dj @ant-dj 26. Jun 2011, 11:15

Pazi, da te ne vseka visoka napetost kondenzatorja.

LP
 0   

Miroslav Rajković @mrajkovic 26. Jun 2011, 11:23

ant-dj je napisal/a:
Pazi, da te ne vseka visoka napetost kondenzatorja.

LP


To se pa še spomnim, ko smo se v osnovni šoli hecali s kondezatorji is tastarih fotoaparatov biggrin

Evo, sem razstavil glavo, ki gre po zelo lepem sistemu narazen, tako da sama menjava žarnice nebi smela predstavljati problema. Mi pa ja padlo napamet to, da bi spustil čez to xenonsko žarnico enosmerni tok, da bi videl če je 100% mrtva. Zdaj pa, kje za vraga naj dobim enosmerni tok in kako naj vem koliko voltaže gre skozi confused

edit: Baterija je izvor enosmerne napetosti right? biggrin
 0   

Zelod @flambirana_oFca 26. Jun 2011, 11:59

Če boš direktno na žarnico vezal izvor enosmerne napetosti, jo boš skuril, saj je žarnica v flešu priklopljena preko kondenzatorjev, dušilk, diod in še česa, ki nanjo pripeljejo impulzivno napetost.
Žarnico preprosto ohmsko izmeriš z multimetrom, pri čemer seveda en vodnik odklopiš, da ne meriš upornosti skozi celoten tokokrog.
 0   

Miroslav Rajković @mrajkovic 27. Jun 2011, 18:31

Zakaj za vraga dajejo tako majhne vijake notri, da jih je nemogoče odviti? mad
Kje bi se dalo dobiti te miniaturne izvijače, ker sem probal z vsemm možnim orodjem in mi ne rata razstaviti tiste plastične glave v kateri se nahaja žarnica?

Mi je pa 3A sporočil, da bi me zamenjava celotne glave stala 120€, med tem ko na ebayu stane žarnica 35$, s tem da je potrebno več dela za zamenjavo, ker je treba vse razstaviti. Bom ostal kar pri naročilu iz Amerike smile
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 27. Jun 2011, 19:30

Za izvijace ne bi snel biti problem - obi, merkur, bauhaus, itd ...
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Tomaž @sixtoo 27. Jun 2011, 19:30

Sicer povsem off the record-nima veze s flashom, pa vseeno.
Sam sem menjal monitor + touch enoto na dlančniku, za kar sem plačal 30 $ s poštnino (gre za original monitor in ne nek čunga lunga copy), zamenjavo sem naredil sam, ker sem našel navodila kako.
Servis mi je za to želel vzeti 230€ (delo + material).

On:
Kakšni izvijači so notri? Ploščati, križni, torx? Ker mam nekaj majhnih izvijačev raznih oblik doma povej, bomo našli neko rešitev zate.
 0   

Miroslav Rajković @mrajkovic 27. Jun 2011, 21:33

Zame rešitve nažalost ni več.
Sem prej kompletno razstavil flash, s tem da sem moral 3 vijake izvrtati, ker sem jih čisto obrusil z izvijačem na koncu pa ugotovim, da je sama glava preveč komplicirana in da se ne da zamenjati samo žarnice in seveda, ker sem poizkušal na vse načine potegniti ven žarnico, sem verjetno zraven poškodoval še kak mehanizem.

Po napornih 2 urah mi res dol visi in ga bom pospravil v predal, nekje v prihodnosti če bom pa imel odvečnih 120€ ga bom pa odnesel na servis, da mi ruknejo novo glavo notri.
Sem pa presenečen nad komplicirano zasnovanim ohišjem, jebem ti boga, sem razstavil že malo morje telefonov, playstationov in monitorjev vendar tale arhitektura ohišja je razred zase + te nemogoči vijaki, ki so mehkejše od gline, ffs mad

Pa itak ga ne potrebujem, ker ga nisem še na nobenem šutingu uporabil iz razloga, ker nimam kupljenih wireless triggerjev in kakšnega odbojnega dežnika.

Nima veze, v prihodnje ne bom več kupoval rabljene robe in to je to. Konec zgodbe. upset


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati