1   

Uroš Miklavčič @Ulrich 4. Jul 2011, 11:52

Zagotovo poznate pojav, ko kabel na slušalkah čez nekaj časa otrdi. To se po navadi zgodi tik ob sami slušalki, pri ušesu zaradi telesne maščobe in pota (švica), ki vplivata na gumo s katero so prevlečene žice slušalk.

Mene pa zanima kako bi to zadevo obrnil. Se pravi - kako kabel, ki je zaradi zgoraj opisanega pojava otrdel, ponovno zmehčati? Je to sploh mogoče, glede na to, da se je po vsej verjetnosti spremenila kemijska struktura ovoja? Bi namakanje v raztopini soli ali pa mogoče raztopini milnice (sredstva za pomivanje posode - tenzidi) pomagalo? Ima kdo izkušnje?

Kako se obnesejo slušalke, ki imajo namesto gumijastega ovoja pletenico (tkan ovoj iz tekstilnih vlaken)?
Zahvala: stipe
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Boštjan @stipe 4. Jul 2011, 14:56

Tole z milnico in podobnimi preparati pa še v kombinaciji z gretjem/hlajenjem sem že poskusil, vendar žal uspeha. Doslej edina uspešna rešitev je bila žal menjava slušalk na par mesecev smile.
 1   

Zelod @flambirana_oFca 4. Jul 2011, 15:38

Krema za mehko usnje (Collonil npr.) in industrijski fen (cca. 500°C). Namažeš, počakaš 15 minut, rahlo segreješ, "pregneteš" in tako nekajkrat ponoviš dokler kabel tudi po ohladitvi ne dobi trajne fleksibilnosti.
Zahvala: Ulrich


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati