0   

Boris @boris_g 13. Jul 2011, 12:28

Resnično bi prosil za pomoč ali mnenje! Hvala
 0   

Aleš @lial 13. Jul 2011, 12:58

Kolikor poznam ta forum, boš težko dobil odločno mnenje: "ta je najboljši"
Enostavno je tvoj izbor preširok in malo verjetno je, da kdo pozna vseh pet aparatov.
Zato ti predlagam obisk strani http://snapsort.com/ , tam poglej katera dva sta najvišje rangirana potem bo lažje tebi in nam, ki bi želeli pomagati.
 0   

Boris @boris_g 13. Jul 2011, 20:05

Hvala za to povezavo, ker je res koristna. Na podlagi ocen sem ugotovil, da nobeden od teh ni zelo dobro uvrščen, ampak nekje na sredini. Po pregledu top fotoaparatov na lestvicah in branja komentarjev ter ocen na slovenskih straneh sta v ožji izbor prišla dva fotoaparata in sicer:
- Nikol L120
-Samsung wb210

Prosim za mnenja oz pomoč smile
 1   

Aleš @lial 13. Jul 2011, 21:09

OK. Pogledal sem, kaj o aparatih pravijo na testnih straneh in videti je, da sta v glavnem zelo enakovredna, razen v zumu.
Torej bi bila moja odločitev pri Nikonu.
Toda: ker mi velike goriščnice pri mojem načinu fotografiranja precej pomenijo, sem verjetno pristranski. Če si prepričan, da te ne bo prav velikokrat zamikalo, da bi fotografiral nekaj, kar je par deset metrov stran (ptice, živali, soseda), potem je verjetno Samsung celo boljša izbira. Predvsem zaradi svojih dimenzij, ki bi pri Nikonu lahko bile problem, aparat je kar krepko večji od Samsunga, kar pomeni da potrebuje svojo posebno torbico za prenašanje in ni dovolj mehka vrečica in aparat v žepu. Razen, če bi želel vzbujati zavist pri dedcih in vzdihe pri damah.
Kako naprej: v trgovino, kjer imajo oba in ju poskušaj malo vrteti po rokah. To velikokrat prevlada.
Zahvala: Lucifix
 0   

Boris @boris_g 14. Jul 2011, 09:16

Hvala za iskren odgovor. Zanima me še ena stvar, ker se na tehnične lastnosti res ne spoznam. Ko na spletu primerjam dva ali tri fotoaparate katere so tiste najpomembnješe lasnosti na katere se naj osredotočim ? Na primer podatek ekvivalent mi ne pomeni nič ne ne vem ali je boljše 25-250 ali 25-150
 0   

Aleš @lial 14. Jul 2011, 10:53

Pod ekvivalent je mišljena pretvorba goriščnice v nek vsem poznan standard, ki ima za osnovo leica format filma.
Pa naj te ta razlaga ne zmede, bolj enostaven odgovor je takšen: na primer pri goriščnici 25mm je širina, ki jo lahko fotografiraš na razdalji 10m cca 15m, pri goriščnici 250 pa le še slab meter in pol. Ker pa imajo kompaktni aparati izredno majhne leče in temu primerne kratke goriščne razdalje (od 5 do 30mm), je primerljivost brez pretvorbe težka, čeprav je računsko čisto enostavna.
Ko boš v bodoče (če boš) bral podatke in opise pri posnetkih drugih, boš razumel,kaj je bilo mišljeno pod 'goriščnica 200mm.'
 0   

Boris @boris_g 28. Jul 2011, 11:35

Še enkrat hvala za pomoč. Sem v ponedeljek kupit Samsunga in sem z poskusnimi fotkami zadovoljen, predvsem me je presenetilo to, da dela izjemno lepe slike znotraj oz. v prostorih. Bo pa na pravi preizkušnji nasledni teden, ko odhajam na dopust.

LP
 0   

Aleš @lial 28. Jul 2011, 14:24

Lepe posnetke in veselje pri fotografiranju ti želim!

Izbral si dober aparat, tako da je sedaj veliko odvisno od tebe.

In predvsem: ko boš gledal posnetke na ekranu, upoštevaj, da gledaš 'plakat' velikosti cca 125x70 cm in pomisli kdaj si zadnjič kontroliral kvaliteto tiska iz oddaljenosti 30cm na tako velikem plakatu... To je namreč največji problem večine uporabnikov ko pregledujejo svoje posnetke in so razočarani nad tem kar vidijo.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati