0   

cantunana @AnaNovak 14. Jul 2011, 16:48

Živjo!
Kvečjemu sem začetnik in si bi rada kupila zrcalorefleksni fotič. Trenutno imam kompaktnega NIKON COOLPIX P100, rada slikam in urejam fotografije. d-SLR bi si rada kupila, ker s sedanjim nisem več zadovolna, saj mi je prepočasen in nima funkcij ki bi jih rada imela. Ampak pri nakupu novega se mi je zataknilo pri tem, katerega izbrat. Cena naj bi bila do 500 eurov, vem da ni veliko, ampak več ne gre. Vsem se že v naprej zahvaljujem za pomoč. smile
 0   

DamDesign @DamDesign 15. Jul 2011, 07:14

AnaNovak je napisal/a:
... Cena naj bi bila do 500 eurov, vem da ni veliko, ampak več ne gre...

maki84 je napisal/a:
...
550€
...
130€

Skupaj 680€ grin

Ana, priporocam, da pogledas malo po netu za kakim rabljenim DSLR kompletom. Tudi jaz sem zacel tako - takrat sem za 550€ kupil Nikona D3000 + Nikkor 18-55 + Tamron 70-300 + Metz 36AF bliskavico + se nekaj krame grin Za zacetek vec, kot dovolj, ker sem se s tem kompletom lahko dodobra spopadel z razlicnimi izzivi in s casom ugotovil, kaj od opreme potrebujem, kako fotografirati dolocene situacije, kaj se dokupiti, ... grin

Prav tako bi jaz na zacetku kupil zoom objektiv. Ta fiksni, ki ga priporoca maki, je super, ampak na zacetku te zna prevec omejevati, saj si pri kompaktu vajena zoom-a grin

Se bolje bo, ce si od kakega kolega ali kolegice sposodis fotic s kakim zoom objektivom in zadeve malo sprobas, da vidis, kaj je sprejemljivo za tebe.
 0   

Matjaž Vertuš @maki84 15. Jul 2011, 11:08

Ja res je... Malo sem nabil ceno...
Nimam sploh izkušenj z drugimi aparati...
Ma pa sošolec Nikon D3100 + 18-55mm. Ni primerjave. Vsaj meni se je tak zdelo... Daš tistih 150€ več pa maš D90.
Je pa res da 50mm objektiv ni zoom objektiv (je pa huud in poceni)...

Je pa DamDesign dobro priporočal... (samo slabši aparat) grin

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati