0   

Jure @JPhotography 4. Avg 2011, 21:12

Pozdravljeni!

Moj dragi Nikon D300 je do nedavnega deloval perfektno. Nakar je kar naenkrat začel front fokusirati, predvsem pri fotografiranju objektov, oddaljenih cca 3-20m. Ko front fokusira, fokusira zelo moteče, potem pa kar naenkrat dela normalno ampak se vse non-stop ponavlja.

Skratka, fotografiranje ni več zabavno, napaka pa me spravlja v slabo voljo. Dodajam to, da sem na fotoaparat namontiral tri objektive: Nikkor 24-70, Sigma 10-20 in potem za konec še 18-55. Napaka se pojavi pri vseh s tem da manjkrat pri 24-70.

Imate kakšen pameten predlog, mogoče lahko doma kaj napravim v smeri izboljšave? Druga opcija-POPRAVILO??? Morda kdo ve, koliko stane? Fotoaparat ni več v garanciji!

Za vsak komentar bom zelo hvaležen!

Prosim za pomoč!

lp
 0   

Jure @JPhotography 7. Avg 2011, 15:38

Res nobene ideje?
 1   

Aleš @lial 7. Avg 2011, 16:27

Sicer ne vem za možnosti pri omenjenm Nikonu, Minolta/Sony aparati pa imajo možnost regulacije F/B focusa. Vijaki so pod gumo, ki je okrog matice za pritrditev na stojalo.
Poskušaj malo poguglat v to smer, merda boš našel celo kakšen video na to temo.

Vendar: če se je zadeva pojavila nenadoma, lahko predvidevam, da se je nekaj dogajalo s sistemom fokusirnega tipala in leče pred njim, tako da ti bi morda bolj svetoval obisk servisa...
Zahvala: JPhotography


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati