0   

Uroš @Ripster 8. Avg 2011, 22:06

No rabim kakšne ideje popotnikov, kako prenašjo svojo opremo poleg nahrbtnika. Sem se že nekajkrat znašel v situaciji ko sem imel okoli vratu po tri torbe (Velik nahrbtnik, daypack, pa še foto torbo za čez ramo) in vse to na hitro raztovorit v kakšen taksi sredi natrpane ulice je že velik podvig... Zato me zanima kako se drugi popotniki spopadate s tem problemom?

Iščem kakšne pametne načine za transport opreme oz. če sem kaj spregledal oz. še nisem odkrli kakšne čudežne torbe oz nahrbtnika smile

Hvala LP
 0   

Tomaž @Tobi 8. Avg 2011, 22:07

o kolko opreme je tu govora biggrin?
 0   

Ratter @Ratter 9. Avg 2011, 05:58

Slingshot nahrbtniki.Odkar sem prvega kupil,zame drugi več ne obstajajo.
Velikosti pa pač po želji.

http://products.lowepro.com/catalog/Sling-bags,4.htm
 0   

Uroš @Ripster 9. Avg 2011, 06:03

Tobi je napisal/a:
o kolko opreme je tu govora biggrin?

Opreme vsaj en DSLR, objektiva 17-55 in 70-200, fleš, in ostale drobnarije katere spadajo zraven.... ki so pa načeloma lahko tudi po dugih ruzakih.... Sam sem razmišljal v smeri Thinktank speed freak ali pa od lowepro Inverse http://products.lowepro.com/product/Inverse-200-AW,2101,7.htm
 0   

Aleš @lial 9. Avg 2011, 06:23

Še en glas za Slingshot...
 0   

andyz @andyz 9. Avg 2011, 06:39

Jaz nosim samo foto nahrbtnik in nekako gre.

Ostalo prenaša moja boljša polovica ...
 0   

Tomaž @Tobi 9. Avg 2011, 07:42

Jaz mam Vanguard Up rise-48 in je ful svetovn, not spravim D90 + 70 - 300 + 50 1.4 + 18 - 70 + 8mm + flash + dome difusor + ostalo kramo malo, izdredno izredno kakovosten nahrbtnik ki ima tudi tiso stransko zadrgo za hiter dostop
 0   

milosh @milosh 9. Avg 2011, 07:46

Dakine Sequence/Mission - me vsi slingshoti, thinktanki ne prepricajo.
Velik ruzak k ma dost placa tako za fotko kot za daypack opremo. vgrajena palerina, super "naramnice" al kako se rece temu k gre cez rame - zelo udobne; odpira se na hrbtiscu - plus ker je foto oprema bolj varna (kraja, udarci,...) in ker ko odlozis ruzak ga nikoli ne odlozis na hrbtisce in tako nimas umazanega/mokrega (sneg) hrbta. ce das vn notranjo torbo je dost velik ruzak za par dnevne tripe. recimo v novi kaledoniji sm tavelk ruzak pustu v hostlu in dal fotkic, par gat, kratke majce, kopalke, brisaco in zobno scetko v ruzak, od zuni navezu spalko in sotor - in evo en tedn kempiral okol po otoku
res mocno priporocam. se en od znanih slovenskih fotografov ma zdej isti ruzak k je pr men vidu kok je super (jst mam sequence)
 0   

Ratter @Ratter 9. Avg 2011, 08:36

andyz je napisal/a:
Jaz nosim samo foto nahrbtnik in nekako gre.

Ostalo prenaša moja boljša polovica ...

andyz ti si car. thumbsup thumbsup thumbsup biggrin
 0   

Jernej @JernejZ 9. Avg 2011, 08:52

milosh je napisal/a:
Dakine Sequence/Mission - me vsi slingshoti, thinktanki ne prepricajo.
Velik ruzak k ma dost placa tako za fotko kot za daypack opremo. vgrajena palerina, super "naramnice" al kako se rece temu k gre cez rame - zelo udobne; odpira se na hrbtiscu - plus ker je foto oprema bolj varna (kraja, udarci,...) in ker ko odlozis ruzak ga nikoli ne odlozis na hrbtisce in tako nimas umazanega/mokrega (sneg) hrbta. ce das vn notranjo torbo je dost velik ruzak za par dnevne tripe. recimo v novi kaledoniji sm tavelk ruzak pustu v hostlu in dal fotkic, par gat, kratke majce, kopalke, brisaco in zobno scetko v ruzak, od zuni navezu spalko in sotor - in evo en tedn kempiral okol po otoku
res mocno priporocam. se en od znanih slovenskih fotografov ma zdej isti ruzak k je pr men vidu kok je super (jst mam sequence)

dakine nima konkurence, tud ne kupim več druga thumbsup
 0   

Tomaž @sixtoo 9. Avg 2011, 10:01

Jaz pa vedno težim k temu, da vlačim s seboj čimmanj stvari, se pravi daypack avtomatsko odpade. Imam pa Inverse200, takšno kot si dal povezavo in sem super zadovoljen z njo. Velik ruzak na hrbtu, Inverse pred menoj in ni nobenih težav če je treba na hitro skočit v taksi, na avtobus ipd. S sabo pa tovorim body ter 2 objektiva (24-70 in 11-18, filtre, kartice). Polnilce in ostalo kramo pa v nahrbtniku. Tako mi v foto torbi še vedno ostane prostor za sončna očala, telefon, denarnico.
V primeru 70-200...žal ne bo šlo. Če ne drugega, ne boš spravil bodyja zraven, poleg tega boš moral dat 70-200 spodaj in fleš nanj... :S Če si kje iz Lj konca, potem sporoči, lahko se dobiva in sprobaš kaj spraviš notri in kako. Za moje potrebe je super in je ne menjam za nič na svetu. Poleg tega jo spraviš pod sedež na skuterju, preverjeno lani v Turčiji.
 0   

Andreas @Andreas 9. Avg 2011, 19:49

Jaz sem lani na tritedenskem backpackanju poleg velikega ruzaka z večino prtljage imel še foto nahrbtnik Lowepro Rower AW. V spodnji del se da spravit precej foto robe. Jaz sem imel notri 50D in 2 objektiva + filtri, baterije, kartice... Z lahkoto bi bil prostor še za kak objektiv... V zgornjem ločenem predelu nahrbtnika je prostor za ostale stvari ki jih potrebuješ s sabo tekom dneva. Ta prostor je bil meni nujen, saj sem vsakič na novi lokaciji težil k temu, da sem čimprej našel hotel oz prostor, da odložim velik nahrbtnik in potem hodil okrog samo za malim s fotoopremo in ostalim. V spodnjem delu ima spravljeno tudi dežno prevleko, ki se je odlično obnesla v precej hudem dežju!. Še ena odlična stvar tega nahrbtnika je srednji podolgovati žep na zunanji strani, ki je sicer za stativ, uporabljam pa ga predvsem za veliko plastenko vode, ker paše noter kot ulita in je seveda nepogrešljiva ves čas (vsaj meni). Ta žep je seveda neodvisen od ostalih prostorov. Edino kar me malo moti je to, da dostop do opreme ni ravno hiter.. Sicer pa ga uporabljam tudi za v hribe.
 0   

abo01 @abo01 9. Avg 2011, 20:41

Dobri ste, da se vam da to vse vlačit s seboj, jaz sem zaradi tega prešaltal na micro 4/3 in nosim s seboj eno mini torbico z merami 25x18x8cm. Notri pa ponavadi 7-14mm, 20mm in 14-140mm, s fotoaparatom in skupno težo okoli 1kg.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati