Živjo!
Torej, prodajam fotografije na raznih stock straneh in zaenkrat še ni bilo nobene potrebe po dodatnih lučeh razen mojega 430EX II fleša. Ker sem totalen noob ko pride to wattov in cifer, je verjetno najbolje da vprašam tu preden kupim kaj neumnega.
Kaj hočem:
- Fotografiranje izdelkov na belem ozadju, torej potrebujem dovolj moči da ne bo treba izbirati predolgih časov. Verjetno se sliši čudno, saj je odvisno od situacije ampak bolje ne morem povedati
- Velikosti predmetov bodo večinoma manjši izdelki, hrana, manjši elektronski pripomočki ter kdaj pa kdaj predmeti v velikosti velikih knjig.
Koliko wattov potrebujem za to, ter kaj je sploh pomembno? 250W, 500W itd?
Portretov ne bom fotkal s temi lučmi (vsaj večinoma ne) ker je za to dežnik + fleš že dovolj v redu.
Torej, da ponovim - rad bi čim ceneje in kvalitetno prišel skozi, fotografiral bi izdelke kot hrano, knjige itd da bi dobil dovolj svetlobe za belo ozadje. Najraje bi kupil kaj v SLO ampak če se da naročiti iz tujine tudi v redu. Cenovneg limita tudi nimam saj sem videl da cene nihajo od 100€ do 1000€, a najraje bi videl da bi se vse dobilo pod 500€.