0   

Erik @Erik123 14. Avg 2011, 21:22

Živjo!

Torej, prodajam fotografije na raznih stock straneh in zaenkrat še ni bilo nobene potrebe po dodatnih lučeh razen mojega 430EX II fleša. Ker sem totalen noob ko pride to wattov in cifer, je verjetno najbolje da vprašam tu preden kupim kaj neumnega.

Kaj hočem:
- Fotografiranje izdelkov na belem ozadju, torej potrebujem dovolj moči da ne bo treba izbirati predolgih časov. Verjetno se sliši čudno, saj je odvisno od situacije ampak bolje ne morem povedati

- Velikosti predmetov bodo večinoma manjši izdelki, hrana, manjši elektronski pripomočki ter kdaj pa kdaj predmeti v velikosti velikih knjig.

Koliko wattov potrebujem za to, ter kaj je sploh pomembno? 250W, 500W itd?

Portretov ne bom fotkal s temi lučmi (vsaj večinoma ne) ker je za to dežnik + fleš že dovolj v redu.

Torej, da ponovim - rad bi čim ceneje in kvalitetno prišel skozi, fotografiral bi izdelke kot hrano, knjige itd da bi dobil dovolj svetlobe za belo ozadje. Najraje bi kupil kaj v SLO ampak če se da naročiti iz tujine tudi v redu. Cenovneg limita tudi nimam saj sem videl da cene nihajo od 100€ do 1000€, a najraje bi videl da bi se vse dobilo pod 500€.
 0   

alfista @alfista 14. Avg 2011, 21:29

Malček off, upam da ne bo zamere.
Kakšni objektivi so najbolj primerni za tako fotografijo?
Stvar tudi mene zadnje čase ful zanima in namen imam kupit macro objektiv pa bi ga rad ponucal tudi za tako fotografijo, kaj priporočate?
 0   

Ratter @Ratter 14. Avg 2011, 21:29

Upam,da ti bo kaj pomagalo pri končni odločitvi.

http://blog.chytilphoto.com/tag/set-design-diagram/
 0   

Erik @Erik123 14. Avg 2011, 21:38

alfista je napisal/a:
Malček off, upam da ne bo zamere.
Kakšni objektivi so najbolj primerni za tako fotografijo?
Stvar tudi mene zadnje čase ful zanima in namen imam kupit macro objektiv pa bi ga rad ponucal tudi za tako fotografijo, kaj priporočate?


Z 100mm f/2.8 ter kakšnim zoomom kot je 24-70mm f/2.8 ali pa dober fiksen objektiv (imam 50mm f/1.4) bi bilo odlično. To so moja priporočila, vsak od teh bi bil zelo dober, vsi trije pa seveda odlični smile

Hvala za link, že berem. Našem sem stran foto-klik.si, izdelki so poceni in vidim da imajo od 250W pa do 700W watne luči. Kdo kaj od tega uporablja?


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati