0   

Mandarina @Manarina 17. Avg 2011, 17:02

Prosla bi če mi pove kdorkoli kakšno zanimivo misel znanih, vrhunskih fotografou.

prosim smile
 1   

RZ67 @RZ67 17. Avg 2011, 17:10

izvoli http://www.photoquotes.com/
Zahvala: Manarina
 0   

Mandarina @Manarina 17. Avg 2011, 17:31

hvaaaaaala biggrin
 0   

David @dlicen 17. Avg 2011, 17:47

Praktično vsak vrhunski fotograf je pismen.
 1   

Jure @JPhotography 17. Avg 2011, 18:11

If your pictures aren't good enough you're not close enough, nek vojni fotograf...

Jaz pa pravim:

Vsaka fotografija, ki jo narediš z občutkom je fotografija fotografa, ne motiva. Fotograf ne odkriva motiva, pač pa v njem razkriva sebe!
Zahvala: Manarina
 1   

Miha @biturbo 17. Avg 2011, 18:19

'Nek vojni fotograf' je Robert Capa. grin
Zahvala: JPhotography
 0   

abo01 @abo01 17. Avg 2011, 18:20

JPhotography je napisal/a:
If your pictures aren't good enough you're not close enough, nek vojni fotograf...

Nek vojni fotograf ... temu se po domače reče neznanje.
 0   

Jure @JPhotography 17. Avg 2011, 20:32

abo01 je napisal/a:

Nek vojni fotograf ... temu se po domače reče neznanje.

Lahko bi pogooglal in se delal fotografskega ''vseveda'', pa raje napišem in odkrito priznam, da se ne spomnim, pa če tudi je res-res znan fotograf.

Svoje znanje bolj gradim na praksi, ker mi takšno poznavanje nekako ne izboljšuje fotografij...

Lp
 2   

abo01 @abo01 17. Avg 2011, 20:47

Svoje znanje bolj gradim na praksi, ker mi takšno poznavanje nekako ne izboljšuje fotografij...
Lp

Prav imaš, šole in knjige so čisti balast.
Zahvala: SJan, JPhotography
 0   

SJan @SJan 17. Avg 2011, 20:49

Mi je pa po svoje ta citat "enga znanega fotografa" zmeraj tragičen ko pomislim na njegovo usodo.
 0   

Jure @JPhotography 17. Avg 2011, 22:01

abo01: Sem malo prečekiral zadeve in mogoče ''nek vojni fotograf'' ni ustrezno...žal tega prej nisem vedel, zdaj vem, da si bom do konca življenja zapomnil, tako da hvala, zdaj sem bogatejši za merico znanja grin

Šola je zakon, le sistem je slab grin Knjiga je pa najboljše orožje, vzemimo jo v roke!! (nek nemški dramatik-hehehe)

lp...
 0   

Andrej @fotokaj 18. Avg 2011, 09:23

No, morda še ena zanimivost glede Roberta Cape; gre za našega "soseda", če lahko tako rečem. Namreč, rojen je bil na Madžarskem kot Endre Ernő Friedmann 22. oktobra, čez 2 leti pa bo 100 let od njegovega rojstva.

Sicer pa - vtipkaj "photography quotes" na Google in ... voilà!
 0   

SJan @SJan 18. Avg 2011, 09:52

Ja, pa še kar nekaj drugih mojstrov fotografije je bilo tudi Madžarov - Brassai (meni nekako ob Bressonu najljubši ulični), Andre Kertesz, Laszlo Moholy- Nagy, Martin Munkacsi. V photonu so imeli razstavo z njihovimi deli, sicer ni bila bohvekaj po obsegu, se je pa dalo dobit en vpogled.
 0   

gogo @gogo 18. Avg 2011, 09:56

"I drifted into photography like one drifts into prostitution. First I did it to please myself, then I did it to please my friends, and eventually I did it for the money." Philippe Halsman

ena zanimiva grin

kar se pa Madžarov tiče, še mlad naravoslovni fotograf, eden boljših v svetu : Bence Mate
 0   

Pezin @Pezin 18. Avg 2011, 12:45

In tisti nemški dramatik je Bertold Brecht....

"Knjiga je orožje, vzemi jo v roke."
 1   

Bostjan @Archie 18. Avg 2011, 13:02

Ernest Hemingway to Irving Penn: “Your photos are really good. What camera do you use?”
Irving Penn to Ernest Hemingway: “Your novels are excellent. What typewriter do you use?”

smile
Zahvala: Pezin
 0   

Jure @JPhotography 18. Avg 2011, 17:51

Perzin vem, šalil sem se grin
 0   

Pavlic @pavlic 18. Avg 2011, 18:28

Nekje sem tole slišal. "Fotografija je kot šala, če jo je potrebno razlagati ni dobra"

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati