0   

Foxline @Foxline 23. Avg 2011, 15:43

Zanima me katere objektive lahko uporabim za te fotoaparate; NIKON D3000, D3100, D5000, D5100


Ali samo od nikona ali tudi canon oz Tamron...

hvala!
 0   

Miha Fabijan @skopusnik 23. Avg 2011, 16:01

Nikon DX in ostale "neoriginalne objektive". Canon ne paše na Nikon, paše pa Tamron, Sigma, Samyang,...seveda modeli, narejeni za Nikon.
Kdor kasneje zavira, je dalj časa hiter! smile
 0   

Ime Priimek @poetski 23. Avg 2011, 17:40

Na omenjene fotoaparate gredo "skoraj vsi" Nikkor (Nikon) objektivi. Edini, ki ne pašejo, so toliko stari, da je velika verjetnost, da jih nikoli ne boš videl smile

Je pa potrebno biti pozoren na nekatere zadeve. Omenjeni fotoaparati so crop fotoaparati. To pomeni, da imajo manjši senzor kot full frame fotoaparati (ali FF). To pomeni, da če kupiš Nikkor objektiv, ki ima DX oznako (ali podobne oznake pri Tamronu ali Sigmi) bo goriščna razdalja taka kot piše na objektivu. Če kupiš objektiv, ki nima oznake DX, pomeni, da je objektiv za full frame fotoaparat.

Zadeva bo še vedno delovala na teh fotoaparati, ampak zaradi majhnosti senzorja se bo goriščna razdalja podaljšala za 1.5x (torej Nikkor AF 50mm bo v resnici 75mm).

Druga zadeva, ki moraš paziti pri teh fotoaparati je, da nimajo lastnega motorčka za ostrenje. Objektivi, ki niso označeni z AF-S bodo še vedno delali, ampak jih bo potrebno ročno ostriti.

V večjo pomoč ti bo tudi tale razpredelnica.

http://www.kenrockwell.com/nikon/compatibility-lens.htm
 0   

Foxline @Foxline 25. Avg 2011, 06:12

hvala za pomoč
Ko sem bil mlad sem bil trapast, zdej ko sem star sm še bolj!


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati