Lep pozdrav. Malo si bom sposodil temo tudi za svoje dileme.
Nekaj časa se že odločam za nakup dslrja...bom začetnik.
Zelo me privlači canon eos 600d. Danes pa sem se "sprehajal" po bolhi in našel rabljen pentax k10D in k200D. Oba imata IS, česar eos nima. Je pa eos sposoben posneti tudi kakšen filmček (sicer ne kupujem zato da bom snemal filmčke ampak nemalokrat bo verjetno prišlo prav - sploh amaterskemu fotografu). In sedaj sem precej v precepu.
Torej, canona bi kupil verjetno novega se pravi 700€... (objektiv 18-55mm+darilo 50mm objektiv)
Na bolhi pa za 400€ dobim tole:
PENTAX K200D z originalnim objektivom 18-55mm in dodatnim objektivom Tamron AF 70-300mm
macro,
in tole:
Pentax K10D, odličen DSLR aparat, enostavno rokovanje, stabilizator, vodotesen….. Aparat z dvema objektivoma (18-55 in 50-200), originalno Pentax barerijsko držalo D-BG, priložene 4x baterije za brezskrbno fotografiranje.
Pregledal sem že vse reviewe na internetu in pentaxa sta res dobra, a ne snemata filmčkov... Dober je prav tako eos 600d a nima IS.
Kar me zanima je to. Ali mi bo IS pri pentaxu (v upoštev vzemimo tudi te objektive ki jih dobim zraven) nadomestil možnost snemanja.
Ali bom bolj zadovoljen z eosom čeprav nima IS. Skratka, koliko je res pomemben IS?
In pa, kako je potem z nadaljevanjem "kariere". Canon je vseeno bolj razširjen in če si naberem opreme za canon/pentax in se odločim za nadgradnjo body-a... Kakšno izbiro imam pri pentaxu?
NIMAM POJMA

. Tudi tretje ideje so dobrodošle... Nekaj v cenovnem rangu do 600€...