Rabim nasvet pri nakupu bliskavice. Sem hobi fotograf. In odlocam se za nissina di622.. Cena je 170 eur . Se vam zdi vredu nakup? Mogoce kaksno drugo priporocilo?
Hvala vnaprej
Kje bi se se dalo kupiti mini beauty dish? V slo ce je mozno
Sam sem sicer na Canonu ampak Nissin bliskavice (di466 in di622) sem imel priložnost testirati (in vrniti nazaj ).
Jaz bi rajši predlagal investicijo 30-50 EUR več pa si privoščiš npr. rabljeno Nikon SB-600 ali pa Sigma EF-500 DG Super.
V končni fazi lahko tudi Yongnuo YN565, katera je presenetljivo dobro izdelana in dobra kopija Canonovih Speedlite 580EX/430EX bliskavic, začuda pa ta model bliskavice enakovredno deluje na obeh sistemih - Nikon in Canon.
Da se izogneš carini in vsem pripadajočim dajatvam, kupiš znotraj EU (Nemčija, Anglija, Poljska....).
Jaz sem do sedaj kupil tri rabljene fleše in ni bilo težav. Najprej se pozanimaš od koga kupuješ in/ali pred nakupom stestiraš delovanje.
Moj prvi fleš, ko sem vstopil v dSLR razred je bil Metz 36 AF-4C. Pa ni dolgo zdržal in sem ga nadomestil s Canon 430EX kateri mi služi še danes. Tako, da s poceni nakupi se ničesar ne naučiš, kvečjemu izgubiš.
Seveda pa obstajajo tudi kvalitetni Metz fleši in so tudi višjega cenovnega ranga.
no problem je v tem da tazga flesha nisem še imel, sem nov v tem, tako da bom tezko stestiral delovanje ..opazil napake... zato se bojim nakupa rabljene zadeve.
Jaz ti predlagam da pogledaš za Nissin 866 Mark II ali pa Metz 50.
Ta velik Nissin dela kot je treba, sem imel in nimam pripomb. v tujini je cena novega nekaj malega čez 200€, po specifikacijah pa je razreda SB900/Canon 580/Metz 58.
Metz 50 je pač malo manj zmogljiva blickavica, dela pa seveda kot je treba.
Novo in za 200€ je to dvoje verjetno najboljše priporočilo.