Torej, s punco se odlocava za nakup polaroida. Predvsem imava neko vizijo, da v skupnem stanovanju eno steno nameniva samo tem polaroidov.
Torej, sem totalen laik v fotografiranju. Po surfanju sem opazil, da obstajajo neki novi pogoti ali nekaj podobnega, kar mi ni prevec vsec. Rajsi imam starejsi oz. vsaj staromodne.
Ce je mozno bi najrajsi kupila novega. Opazil sem neke nove polaroide (pac nove verzije starejsih originalnih polaroidov), cenovno nekje od 100-150 eur.
Vi, ki veste o fotografiji veliko vec kot jaz, bi vas prosil za nasvet. Kater nakup novega aparata priporocate. Slisal sem za te polemike, da filmov ne delajo vec. Vsekakor bi bil super hvalezen ce mi kdo razlozi kater film pase zraven kaksnega aparata in kje/ce se ga da kupiti.
Photography, the word itself: Photography or the application of the Chemical rays of light to the purpose of pictorial representation. Sir John. F. W. Herschel, 14 March 1839.
Kako obstojni? Saj Polaroid ni tako švoh, če imaš fotke v temi - moje najstarejše imajo že blizu 20let (Polaroid 600), pa so še vredu, tiste na svetlobi pa delno zbledijo. Impossible project opozarja prav na to, in ne daje nobene garancije. Zadeva je bolj za igračkanje, kot za na steno, kjer bo po enem letu sončne svetlobe verjetno konec veselja.
Photography, the word itself: Photography or the application of the Chemical rays of light to the purpose of pictorial representation. Sir John. F. W. Herschel, 14 March 1839.
Impossible project opozarja tudi, da je treba fotko prve 4 min zaščitit pred direktno svetlobo, pač dokler se še "razvija"...
Me pa zanima koliko so kej tile Fuji instant filmi obstojni...
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
Vsakršna fotografija je občutljiva na vsakršno svetlobo. Nekje se to pozna prej, drugje kasneje.
Na pamet nima smisla govort, saj je arhiviranje fotografij cela znanost.
@Geccko, ne vem. Fuji sicer ponavadi navede neko dobo obstojnosti.
Na bolhi se je en prodajal za 100€... kar je za moje pojme občutno preveč... sam sem kupil Polaroid 635CL, ki tudi uporablja 600 filme za 40€... pa še to je dražje kot bi ga dobil na ebayu...
@Cedo hvala, bom malo pogledal kaj piše na embalaži in na njihovih straneh... sem upal da imaš kak 20 let star Fuji instant film
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
Pozna kdo mogoče kakšno drugo opcijo od tega (http://www.amazon.com/Polaroid-600-Film-Twin-Pack/dp/B00004RFC2/ref=dp_cp_ob_p_title_1 )?
Moj polaroid namreč uporablja tale polaroid 600 film, vendar je drag ko žafran in iščem kakšen nadomestek...
Torej, polaroid 600 kamera kupljena 2 meseca nazaj na the impossible project. Z njo narejeno 10 posnetkov, popolnoma delujoca, nepopraskana. Zraven se dobi se film za 6 slik.