0   

Boštjan Peternel @BostjanP 12. Sep 2011, 10:21

Imam eno vprašanje - z daljinskim prožilom mi pri bulbu že s prvim pritiskom slika - ni tako, da bi bil prvi pritisk začetek in drugi konec... A je to kakšna nastavitev v fotoaparatu ali kaj?
 0   

DamDesign @DamDesign 12. Sep 2011, 10:39

Katero prozilo in kateri fotic?

Meni nek cheap-shit IR kitajski triggercek normalno prozi bulb na D90, pred tem pa se na D3000. Pri prvem kliku zacne zajemat fotko in pri drugem konca.

Fotic das na M, cas nastavis na "bulb", prozenje na daljinca, potem pa samo akcija grin
Don't try to turn me into something I don't want to be. You'll be the one suffering in the end...
 0   

Bostjan @Archie 12. Sep 2011, 10:47

Bulb pač deluje tako, da je treba držat prst na sprožilcu - tudi na daljinskem. Daljinec pa bi načeloma moral met knof za "aretacijo", če je za kaj.
 0   

Boštjan Peternel @BostjanP 12. Sep 2011, 10:49

Imam D90 in en cheap-shit trigerčk smile- pa mi takoj zajame sliko (seveda imam na M-ju)...
 0   

DamDesign @DamDesign 12. Sep 2011, 10:54

Evo, pravkar perveril na mojem D90 se enkrat:
- Manual
- Cas nastavis na "bulb"
- Prozenje nastavis na daljinca
- Prvi klik na nadljincu: Zacetek zajemanja slike
- Drugi klik na daljincu po nekaj sekundah: Konec zajemanja slike

Edit: Ni potrebno drzanje knofka na daljincu grin
Don't try to turn me into something I don't want to be. You'll be the one suffering in the end...
 0   

Boštjan Peternel @BostjanP 12. Sep 2011, 11:00

Evo točno tako jaz naredim - s tem, da meni slika že pri prvem pritisku...
 1   

Janez Pelko @Wartburg 12. Sep 2011, 11:08

Pri original Nikon daljinčku zadeva deluje čisto lepo. Ko prvič stisneš, se zaklop odpre, ko stisneš drugič, se pa zapre.
Pri nekaterih cenenih neoriginalnih sprožilcih je pa treba biti pazljiv. Pritisniti je treba zelo na hitro, sicer se zaklop takoj zapre.
Tudi meni ni bilo takoj jasno, ko sem testiral enega teh sprožilcev. Z nekaj vaje pa lepo gre smile
Zahvala: BostjanP
 0   

Boštjan Peternel @BostjanP 15. Nov 2011, 14:09

Res je, kot je napisal Wartburg - dela, če pritisnem lepo na hitro in ne preveč močno. Hvala.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati