DamDesign je napisal/a: |
Correct me if I'm wrong: Torej bi bil optimalen nacin za zajem dobre (beri: Nestresene) fotke pri vecjem zoom-u in daljsem casu zajemanja:
- Stativ - Izklop IS ali VR ali #druga_kratica_za_stabilizacijo - Mirror lock-up - Prozenje z daljincem Ja? ![]() |
piXi je napisal/a: |
Pri veliko mm tudi prijem samega daljinca lahko povzroči neostro fotko ( seveda pri brezžičnem to odpade)
kot zanimivost tudi veter zna bit velika težava pa ni potreben hurikan ![]() |
lial je napisal/a: |
Teorijo, da premik zrcala in celo zavesice, lahko pri velikih goriščnicah povzroči stresnost posnetka, sem preskusil in verjamem da drži. |
Citiram: |
Enter the Nikon D7000! In Nikon’s newest prosumer SLR camera, they now allow you to shoot a bracketed HDR burst while simultaneously using mirror lock-up. This means that the camera will automatically take the entire bracketed sequence while also activating mirror lock-up before each photograph. Awesome!
The result is a fast sequence for the bracketed burst, and a stable camera as a result of mirror lock-up. How If want to automate the process, or just make it faster, then do this: 1. Set camera for M-Up (found on the shooting mode dial) 2. Activate bracketing on your camera by pressing the BKT button and rotating your command dials. You’ll want to set it so it reads 3F 2.0. 3. Press Menu button. Navigate to Shooting Menu (camera icon) 4. Choose Interval Timer Shooting |
andyz je napisal/a: |
Fotkano je bilo zjutraj, v popolnem brezvetrju in z okenske police, praktično iz sobe torej.
Stativ je kar dober (Manfrotto cca 3kg). A bi mi kdo lahko pojasnil, kako naj pripnem dve fotki tule? |
Celinestoned je napisal/a: | ||
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje glede lock-upa. Naj prvo povem, da sem totalni začetnik (fotoaparat sem kupila dva tedna nazaj in nimam skoraj nič znanja glede fotografije), tako da bo za koga tu gor vprašanje 'neumno', a vendar: Rada bi se lotila HDR vertorame v cerkvi. Na netu sem našla en tutorial, v katerem piše, da moram naštimati lock-up mode in self-timer. Potem sem še malo guglala in našla tole: http://noticeverything.wordpress.com/2011/04/22/nikon-d7000-technique-mirror-lock-up-and-hdr/
Tutorial je sicer napisan za D7000; sama imam sicer D7100 ampak so gumbi in menu, kar se tega tiče, isti. In sedaj moje vprašanje: Zakaj, ko izberem možnost MUP (saj to je Mirror lock up, a ne?), ne morem izbrati še Interval Timer Shooting? Napiše mi, da to ni mogoče, ker imam vklopljen MUP (če izberem S, Cl, Ch,... pa lahko). |