0   

Blur @Blue_wing 21. Sep 2011, 14:40

Pozdravljeni!

Morda mi lahko kdo priporoči kakšen model za portretno fotografiranje?
Iščem pa tudi model za artistični akt, sem oddala oglas na šs ampak ni bilo kaj posebej velikega odziva. Koliko je normalno plačilo na uro za takšen model? In če imate kakšne podatke za kakšen model, ki bi poziral-a?

lp
 0   

Zelod @flambirana_oFca 21. Sep 2011, 15:19

Priporočam pridružitev socialnim omrežjem in spoznavanjem tovrstnih potencialnih oseb tam. Se jih najde precej svobodomiselnih, za stvar in povrh tega še zelo objektivu prijaznih.
Začneš v krogu ljudi, ki jih poznaš in tej naj ti priporočajo kakšno njim primerno poznano osebo. Ko imaš za seboj dva, tri ali več uspešno fotografiranih modelov, naj ti naredijo naprej malo reklame, pa se bodo kmalu pojavila tudi povpraševanja s strani zainteresiranih oseb po sodelovanju.
Tako je bilo pri meni in sedaj modelov več ne iščem niti ne prosim. Se najdejo sami. Ker pa so to povsem običajne ženske, ki se s tem ne ukvarjajo profesionalno, jih ne "ponujam" naprej.
Plačilo pa kakor pri komu; v Sloveniji za določena fotografiranja v potrebe reklamne fotografije plačajo 20 EUR na uro, ponekod 20 EUR za "cel dan", slišal sem pa tudi za precej odmevno reklamno kampanjo, kjer so imeli vrhunske slovenske modele, ki so dobile na dan slikanja zgolj plastenko vode in nekaj sadja. V tujini model dobi za poziranje v potrebi modne fotografije med 60 in 100 EUR.
Mogoče bo pa dodal še kdo, ki se profesionalno ukvarja izključno z modno ali akt fotografijo, kakšen interni podatek. smile
 0   

Jernej @wolf82 21. Sep 2011, 15:51

Mogoče akademija za likovno umetnost (ALU) in srednja šola za risanje oz oblikovanje oz kakrkoli že je sedaj (v Križankah). Tam definitivni potrebujejo modele za risanje....
LP
 0   

Blur @Blue_wing 21. Sep 2011, 18:27

Sem napisala maile na ALU ind. Tako da upam, da bom dobila kak odgovor =)
Na socialnih omrežjih pa so mi pisali večinoma moški, ki so imeli čuden ideje o tem kaj pomeni akt, tako da sem nehala povpraševati po modelu =)


Hvala za vse informacije upam, da najdem koga


lp


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Zadnje v forumu
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati