0   

Eva @Puppy 28. Okt 2011, 22:18

Živjo! Jaz sem nova tukaj.
Odločam se za nakup Nikona D3100 + objektiva 18-105. Zanima pa me, kje se da kupiti še kar poceni, pa da je dobra roba. Ker nevem, ali bi kupila v tujini ali Sloveniji, prosim za pomoč... Help
Lp
 0   

Dule @DuleB 28. Okt 2011, 23:04

Kvaliteta robe, po kateri sprašuješ, je tako v tujini, kot pri nas enaka. Razlika je le v ceni...
Dušan Brezovnik
 0   

Eva @Puppy 29. Okt 2011, 07:59

Aha, potem se mi verjetno bolj splača kupiti v tujini. Hvala! smile
 1   

NikonGeek @NikonGeek 5. Nov 2011, 21:08

Pri nas je ugodna ponudba v 5pik.si Dajo za isto ceno še razne drobnarije zraven. Tudi sam sem ga tam vzel. Drugače je pa daleč najbolj konkurenčen Simply Electronics.
Zahvala: Puppy
 0   

Andrej @omega63 7. Nov 2011, 12:21

NikonGeek je napisal/a:
Pri nas je ugodna ponudba v 5pik.si Dajo za isto ceno še razne drobnarije zraven. Tudi sam sem ga tam vzel. Drugače je pa daleč najbolj konkurenčen Simply Electronics.


Nikar pri Simplyelectronics. Sam sem naročil tam XZ-1 in ga tudi preklical, ker ga po 4 tednih še ni bilo. Glede na teme prebrane po forumih, niso zanesljivi, v mojem primeru pa so bili korektni in denar vrnili v treh dneh po preklicu. Drugače pa njihova roba pride iz Hongkonga, kar zna biti problem pri EU garanciji.
Toliko z moje strani glede Simply Electronics...
 0   

Aleš @lial 7. Nov 2011, 13:24

omega63 je napisal/a:
Drugače pa njihova roba pride iz Hongkonga, kar zna biti problem pri EU garanciji.

Tako je. Delujejo na podlagi nekega brezcarinskega (ali nizko carinskega) sporazuma med GB in HK, ko pa je blago v EU pa ni več problema pri dajatvah.
EU garancije seveda potem ni.
 0   

Eva @Puppy 7. Nov 2011, 15:59

Aha, hvala za vse informacije. smile
 0   

NikonGeek @NikonGeek 7. Nov 2011, 21:50

Kar se mene tiče nisem imel slabih izkušenj. Resda je roba hodila izredno dolgo časa. Me pa to osebno ne moti toliko. Mi je bolj važna cena kot pa hitrost dobave. Tole z garancijo pa ne vem. Se moram pozanimati o teh zadevah ker nameravam kupiti tam D7000. Samo nekaj mi ni jasno...Kako ni možno unovčiti garancije če zraven dobiš vse papirje za uporabo v tem primeru...
 0   

Aleš @lial 7. Nov 2011, 22:30

Garancija seveda je - vendar ne v EU, temveč v Hongkongu. Kolikor sem uspel razbrati, to pomeni, da izdelek pošlješ najprej v Anglijo, nato pa ga oni pošljejo v popravilo v HK. Vendar ta informacija ni zanesljiva, morda bo kdo, ki se je že srečal s tem povedal več. Podobno je z blagom, ki ga kupiš v ZDA ali kje drugje zunaj Evrope.
EU garancija pa pomeni, da z izdelkom, ki si ga kupil v EU lahko to garancijo uveljavljaš kjerkoli, torej tudi recimo pri našem zastopniku, oziroma serviserju.
 0   

Zelod @flambirana_oFca 7. Nov 2011, 22:33

Papirji za uporabo (navodila, brošure ipd.) so že zraven, garancijski list lahko, da neizpolnjen in nepožigosan tudi.
Vendar garancijo izda ali proizvajalec ali kupec, lahko pa tudi nekdo drugi med njima (zastopnik, distributer...) in, če v tem primeru Simply Electronics ne dobi prozivajalčeve garancije na izdelek kupljen v HK (verjetno spet od nekega posrednika na tistem koncu), je ne more dati končnim kupcem. Dostikrat se zgodi, da potem, da zadeva lepše izgleda in ima neko navidezno garancijo, katera skeptičnega kupca lažje prepriča v nakup, prodajalec izda svojo garancijo. Ampak te imajo zopet tako klavrne pogoje le njim v korist, da šele, ko jo naplahtani kupec uveljavlja, ugotovi, da ni upravičen do ničesar ali pa za minimalno povračilo stroškov pa še to le v primeru, če pri istem prodajalcu kupi drug, nov izdelek. Tega prevarantstva s prodajalčevimi "garancijami" je vse več tudi pri nas, že skorajda na vseh področjih.

Offtopic: me je Lial prehitel, napisano puščam, mogoče bo le komu v korist. smile lep večer

Glede teh garancij, zakaj Simply Electronics kupuje v Hong Kongu in brez mednarodne garancije, pa je več napisanega tukaj:
http://www.canon.com.hk/en/services/consumer/warranty_terms.jspx

Ali zelo na kratko: Canon Hong Kong za dSLR-je in objektive ne izdaja mednarodne garancije.
 0   

NikonGeek @NikonGeek 7. Nov 2011, 22:44

Sepravi ta roba prihaja iz HK in ni poštemplana v Veliki Britaniji? Potem tudi angleži nimajo garancije za opremo, ki jo kupijo na Simply Electronicsu? =O
 0   

martin @mart911 7. Nov 2011, 22:48

Samo namig, trenutno se dobi v Evropi D7000 cenej v marsikateri trgovini (glej geizhals) zustrezno EU garancij.
 0   

Robert @rocer 9. Nov 2011, 19:00

Zdravo!
Tudi jaz sem novi na forumu (prijavljen). Že nekaj časa spremljam različne forume o fotografiji in z vsem kar je potrebno da narediš fotografijo. Tudi sam sem vrgel pogled na zrcalno refleksni aparat in to ravno ta model. Kdaj si ga bom privoščil, je samo vprašanje časa. Bomo videli, kaj bo prinesel veseli december (različni popusti...). Trenutno sem pa pri nas zasledil ta model najcenejši preko spletne trgovine http://www.fotospecialisti.si/?nikon-d3100-kit,109 ,kjer ponujajo največ za takšno ceno. Vseposod drugje pri nas je samo aparat in objektiv 18-105 dobiti za takšno ceno oziroma malce ceneje. Prav tako sem pogledal nekatere avstrijske trgovine (preko interneta) in cene niso bistveno cenejše oziroma so kompleti siromašnejši.
Toliko zaenkrat od mene. :yes:
 0   

Robert @rocer 11. Dec 2011, 15:42

Sedaj sem si tudi jaz kupil Nikona D3100. Kupil sem ga pri foto Grad, kjer so mi ponudili največ komponent za najnižji znesek.
Sedaj se učim rokovanja s fotoaparatom. (nastavitve...)
 0   

Roman Vode @rimljancek 8. Jan 2012, 12:17

jaz sem imel namen kupiti d3100 pri foto Gradu, pa je bila punca tolk prijazna s popusti, da sem kupil potem d5100 pa še en objektiv zraven

pa še luštna je smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati