0   

Dejan @fotosony 31. Okt 2011, 13:39

Pozdravljeni!
Do zdaj sem uporabljal kompakten Canonov digitalni fotoaparat, zdaj pa imam malo boljšega in sicer Sony Cybershot DSC-HX100V; 16,2 milijona slikovnih pik, Exmor R™, 30-kratni zoom/široki kot 27 mm, Full HD 50p, 3D fotografiranje. Zato bi potreboval bolj zmogljivo SD kartico, predvsem zaradi snemanja Full HD videa.
Zanima kaj pomeni:
SNEMALNI MEDIJ: Memory Stick Duo™/Memory Stick PRO Duo™ (oznaka 2 samo za filme)/Memory Stick PRO Duo™ High Speed (visoka hitrost ni izkoriščena)/Memory Stick PRO-HG Duo™ (visoka hitrost ni izkoriščena).
MEDIJ ZA SHARNJEVANJE II: Pomnilniška kartica SD (razred 4 ali več za filme), pomnilniška kartica SDHC/SDXC (razred 4 ali več za filme).
Za tiste ki se spoznate na te podatke bi vas prosil katero zelo zmogjivo in kakovostno in fotoaparatu primerno SD/HC kartico mi svetujete (vsaj 8 Gcool. Zanjo sem pripravljen odšteti do 40 EUR.
Zanima me ali kartica za snemalni medij pomeni samo za shranjevanje videa ali lahko nanjo shranjuješ tudi slike.
Najlepša hvala za vso pomoč
 1   

Aleš @lial 31. Okt 2011, 15:58

Memory stick so Sony kartice, po obliki daljše in večinoma dražje od SD kartic.
Za ta denar ne boš imel problemov najt SD kartice 8 Gb C4, verjetno tudi 16 Gb. Razred (Class) je priporočljivo imeti 6, ali celo 10, posebej se to lahko pozna pri zapisovanju na skoraj polno kartico, torej če bi imel 'samo' C4
Glede zapisovanja: če boš nabavil še čitalec, kar je priporočljivo, boš lahko nanjo shranjeval vse, kar je zapisano v elektronski obliki, ne le filmov in fotografij. In ob tem ne bo njena uporabnost v aparatu nič slabša.
Zahvala: fotosony
 0   

Dejan @fotosony 31. Okt 2011, 19:04

Ali je potem bolje, da vzamem Sonyev Memory Stick ali lahko tudi katerokoli drugo SD kartico, samo da izpolnjuje pogoj class 6 ali 10? Kolikšna pa je priporočjiva minimalna hitrost (mb/s)?


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati