0   

Primoz @Pb30 7. Nov 2011, 12:14

Hoj!

Kupil bom D7000 in ga nekoliko opremil. Le da ne vem s čim.
Po svoje bi izkoristil "popust" pri objektivu Nikkor 18-200 VR II, ki se pojavi, če nabaviš kit, po drugi strani pa bi raje še naprej uporabljal 18-105 in na D7000 navesil Nikon SB-700, dodal mogoče še battery grip ali pa si kupil konkretno torbo.

Vendar v tem primeru moj aparat verjetno nikoli ne bo videl Nikkor 18-200 VR II. Dodatni mm bi mi zelo prav prišli, a po svoje si želim tudi 70-300 ali pa 50-500 ker dosti hodim po airshowih.

Odločitev je resda moja. Sploh zato, ker tistih 250€ za fleš bi že zložil na kup. Battery grip je pa itak čisti dodatek, ki ga morda niti OEM Nikon ne bi jemal. Bolj bi ga mel, zaradi tega, da bi D7000 lepše sedel v moje šape.

Evo, sem izlil mojo dušo... smile
 0   

Primoz @Pb30 7. Nov 2011, 18:04

biggrin
Sem se kar odločil... Glede na to, da en body že imam, bom raje investiral v flash in opremo. Konec koncev z 18-200 WR II ne pridobim na zaslonki (3,5 - 5,6), dodatne milimetre bom pa tako ali tako rabil in bom imel ob sebi dva body-ja. Se pravi bom vzel vsaj 70-300, če ne 50-500.

Bom raje vzel SB-700, kako torbo, batt grip morda, ... thumbsup
 0   

Matjaž Vertuš @maki84 7. Nov 2011, 23:36

sb 700 mam tudi jaz...
zakon je...
sem pa kupil sigma 70-300 za full malo keša. Pa mi je cool...
 0   

Jan Kajfež @Geccko 8. Nov 2011, 01:10

Če ne veš kaj bi kupil, krompir ali čebulo potem imaš preveč denarja... smile
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
 0   

Primoz @Pb30 8. Nov 2011, 20:18

Na razpolago imam omejen budget, zato bi rad nabavil nekaj kar bi mi najbolje služilo. Če bi bila tvoja trditev resnična ne bi visel po netu in spraševal. Bom pa tvojo "modro" zapisal v svojo knjigo Modrih nasvetov biggrin
 0   

Jan Kajfež @Geccko 8. Nov 2011, 20:23

kaj ti bo bolje sluzilo je odvisno od tebe, kaj ti rabis in kake imas interese... meni bi bolje sluzil flesh...tele jajc ne rabim... in kaj tebi to pomaga? nic... zato pa se vedno ostajam pri svoji prejsnji trditvi...
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
 0   

Primoz @Pb30 8. Nov 2011, 20:27

Geccko je napisal/a:
kaj ti bo bolje sluzilo je odvisno od tebe, kaj ti rabis in kake imas interese... meni bi bolje sluzil flesh...

Recimo tole kar si napisal, že kaže na nek bolj suveren post. Tole s flešem bi še nekoliko argumentiral, pa bi s svojim znanjem lahko pomagal ne samo meni, ampak tudi ostalim, ki bodo kdaj brali tole.
Kak ekonomist, ki se ukvarja s kmetijstvom, pa bo zagovoto tudi cenil, tvoj post nekoliko višje yes
 0   

cebelca @cebelca 9. Nov 2011, 10:54

Mislim, da ti je Geccko čisto OK odgovoril.

Mislim, da si si na svoje vprašanje že sam odgovoril v prvi objavi v drugi pa samo potrdil. Če ne rabiš vseh goriščnic v enem objektivu in potrebuješ večje goriščnice, je čisto logično, da boš kupil objektiv z večjim goriščnicam.

Moraš se tudi zavedati, da na tvoje vprašanje ni mogoče odgovoriti tako, da se rešitev predlaga tebi. Sam moraš vedeti kaj bolj rabiš in tu drugi za dve različni stvari ne morejo svetovati. Nekomu je bolj pomemben fleš, drugem objektiv z univerzalnimi goriščnicami.

Če pa že želiš predlog pa ne napiši samo dveh različnih produktov ampak tudi napiši kaj pri svoji fotografiji pi nadgradil pa ti bomo svetovali kaj za tvoje želje pride bolj v poštev.
 0   

Matjaž Vertuš @maki84 9. Nov 2011, 16:48

kupi si flash...

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati