Živjo.
Ker vidim,da se tukaj kar fajn spoznate na tako in drugačno foto opremo,me zanima,če mi lahko priporočate kakšen oldtimer fotoaparat kupit za soliden denar. Daje me malo ustvarjalnost in bi imela enga oldtimerja za se malo učit fotografije.
Hvala za pomoč.
LP
Od slrjev poglej za prakticami (malo morje raznih modelov), kak mehanski Pentax, Minolta ali Konica (so cenejše varijante kot pa stari Nikoni ali Canoni).
Od RF pa ga ni čez dobri stari MIR ali Zorki
Kiev mi je bil bolj kul za uporabljat, sam je res težka cigla...
Jaz sam bi se v to avanturo podal z m42 navojem (Praktice in Pentax), ker se dobi res najlažje veliko poceni objektivov .
Ali si mislila oldtimer za res star lesen zbit zaboj z objektivom?
Hehe, ne sem mislila neki za s sabo nosit. Sej so tudi uni fotiči z mehom super za videt,samo niso lih za nosit okoli . Mikajo me podobni kot Rolleiflexi,samo kaj ker sem opazla,da so kar zasoljene cene. Aja pa ne me čudno gledat,ampak v tem primeru samo po videzu in po nekaterih slikah,ki sem jih videla. O oldtimerjih nimam pojma :$.
No lahko sem se narobe izrazila. Rada bi se naučila kako slikat s popolnoma manualnim aparatom. Back to basis . Imam namreč Canon eos10D že dobrih 10let,tako da z znanjem samega fotografiranja ni težav.
Pač imela bi rada oldtimerja za malo romantike.
Greš v nedeljo v Ljubljani na Antik sejem ob ljubljanico pod Križankami in kupiš nekaj, kar je delujoče in ti je všeč ter se hkrati prodaja za male pare. Če ti seveda ni do pipetkanja posnetkov oz. iskanja kakšne analogne perfekcije.
Boljšjak pri Ljubljanici je super za nekoga, ki se spozna na stare fotoaparate....za nepoznavalce pa ne priporočam. Bolha ima v večini primerov cenejšo ponudbo, sploh tako kot je neki že omenil raznik Praktic...
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
Sejem starin ob Ljubljanici ima večinoma skoraj enkrat višje cene od Foto-antike.
Ki pa je žal le enkrat letno. To še posebej velja za delujoče aparate, torej takšne, za katere se takoj vidi da so še uporabni, čeprav je lahko tudi ta vtis napačen. Verjetno je še najlažje dobiti kakšnega od SSSR izdelkov, kakor je omenil biondo, da je še v dobri kondiciji. Velikokrat vidim skoraj neuporabljene Zenite.
Ohranjena torbica, delujoč svetlomer, mehak objektiv, trdo in zanesljivo zapiranje pokrova, delovanje samosprožilca je nekaj točk, ki jih velja preveriti pred nakupom.
To je vse res. Ampak moje izkušnje s prodajalci na Antik sejmuj je, da kar vedo, kaj prodajajo in so prijazni, hkrati pa se da še kaj zbarantati. Na Bolhi cene niso ravno nizke, razen, če imaš srečo. Nisem pa pretirano veliko kupoval kjerkoli. Samo spremljam iz firbca. Na Antik sejmu sem kupil le Lubitel (1), star več kot 50 let, popolnoma ohranjen, s torbico, delujoč (slikam z njim) za 10 EUR.
Se pa glede teh fotoaparatov še najbolj splača vprašati vse sorodnike, če imajo kaj po omarah in po kleteh. Na tak način sem nabral kar lepo zbirko starih fotoaparatov.