0   

Damjan @kdamjan 1. Dec 2011, 05:54

Imam problem z omenjenim aparatom in bliskavico. Namreč pri namestitvi zunanje bliskavice, ki če jo nastavim na ročno moč (M), mi aparat ne omogoča, v ročnih načinih fotografiranja (P, TV, AV), spreminjanja zaslonke in časa. Fiksno nastavi na 1/200 (razen TV) in najvišjo vrednost zaslonke (razen AV), ki jo pritrjen objektiv premore. V aparatu imam nastavljeno avtomatsko izbiro časa in ne fiksno 1/200. Na avtomatsko ETTL pa deluje brezhibno v vseh načinih s časom 1/60. Je mogoče da se zruši firmware?
 1   

tmt @tmt 1. Dec 2011, 07:04

Če fotografiraš z bliskavico na M, bi človek pričakoval, da boš uporabljal tudi ročno nastavitev na aparatu (M) in zagotovo ni nobena nastavitev ročna od teh kar si jih naštel - še najmanj P. In v tvojem primeru se aparat obnaša popolnoma normalno v skladu s programi in mehansko bliskavico tako kot je zasnovan.

Torej meri svetlobo brez upoštevanje bliska, s tem da postavi sinhronizacijski čas na 1/200s ker ima zaznan fleš in če boš fotografiral v močnejših svetlobnih pogojih zagotovo ne bo več zaslonka popolnoma odprta kot je sedaj.
Zahvala: kdamjan


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati