Imam kamero gopro hero 2. Zdaj video sem naredil in ga razrezal in obdelal z gopro cineform studio ki je na netu za đabe. Vendar to je zamo za osnovne nastavitve (delanje počasnih posnetkov, kontarst, barve itd..) Samega videa se pa ne da narediti. V mislih imam vse te filemčke združiti v celoto (en film) dodati glasbo in malo teksta. Imam pinnacle hd studio ultimate vendar ta program je kr neki. Saj je enostaven in vse ampak takoj se izgubi kvaliteta.Že ko urejaš video in daš na cel zaslon je videti kar veliko razliko med originalnim filmom ko ga "surovega" predvajaš z vlc playerjem in ko film urejaš v programu in tam gledaš film. Snemal sem v polni hd kvaliteti s 30 fs potem pa pride ven kakor da je s telefonom snemano ( na koncu ko je filem združen v celoto in dodan tekst). Probal sem že vse varjante kako naj shranim film ( v kater format in širina, višina slike) Ampak se izgubi ostrina. Jaz hočem tako ostrino
http://www.youtube.com/watch?v=GUEZCxBcM78 ...kliknite največja kakovost in čez cel ekan in je slika še zmeraj odlična in ostra
Tako da verjetno je program za en drek. Boljši so samo sony vegas hd... Ga ni nikjer za dobit (delujočega) razen če ga kupiš . Adobe premiere cs5... mi ne dela ker imam kao prešvoh comp in mu ga sploh ne pusti da ga inštaliram na računalnik cs4 dela ampak mi ne prikaže slike ko urejam to je pa tako kot da bi slepec gledal televizijo. Final cut pro je pa samo za mac uporabnike. Zdej me pa zanima al je kaka fora v kak format daš ali v katerga potem pretvort. Ali je kak drug program ki ne popači slike. Ali naj kar na mac prešaltam ker tam je pa itak imovie? Gonilnike za grafično kartico sem tudi posodobil. Pri pinnacle studiju me moti to da je kvaliteta videa med urejanjem slaba, končni izdelek pa še bolj. Pojavi se šum, sence niso ostre, vse je narobe
Windows 7
500GB
4GB ram DDR2
Intel core 2 quad 2.33GHz
Matična gigabyte ep43-ds3l
Grafika Radeon HD 4850
Mnenja predlogi dobrodošli.
s katerimi programi vi urejate posnetke?