0   

Neža Plestenjak @Mojfokus 15. Dec 2011, 12:44

Pozdravljeni,

potrebujem priporočila in ponudbe za fotoknjige.
Ali imate kakšne dobre predloge?

Hvala vam za pomoč smile

Lp, Neža biggrin
 0   

Ratter @Ratter 15. Dec 2011, 15:50

Sem že 4 krat naročil knjigo tule in zelo zadovoljen:
http://www.digifot.com/

Saj o tem že obstajajo teme.
 0   

Zelod @flambirana_oFca 15. Dec 2011, 17:59

Prejšnji teden prejel še eno poročno knjigo izdelano pri Digifot in sem tako s samim izdelkom kot z njihovo profesionalnostjo zelo zadovoljen. Kot profesionalnost ne štejem le to kako obvladajo sam tisk, ampak kakšen odnos imajo do stranke od samega začetka do konca in potem naprej. Tovrstnih podjetij pri nas absolutno manjka.
 0   

komar89 @komar89 15. Dec 2011, 18:33

Dal izdelati dve knjigi v Digifot, izdelava odlična, vendar sama kvaliteta printa me ni preveč navdušila. Kako je z dražjiimi, pro knjigami nevem, verjetno je vse skupaj boljše.
Pred kratkim pa sem dal delati knjigo v Digifotolab, A4 format, trde platnice na sijajni papir, moram reči da se je izgled dosedaj še najbolj približal fotografijam. Pripomba samo nad tem da je dveh fotkah na modrem nebu nekaj lis, artefaktov. Imajo tudi opcijo na trd fotopapir, vendar me izled ni preveč impresioniral, vsaj kar sem gledal v živo primerke, sem pričakoval da bo boljša kvaliteta.
 0   

Neža Plestenjak @Mojfokus 29. Dec 2011, 12:23

Hvala vsem za pomoč in mnenje.

P.S.: Se opravičujem, če tema že obstaja. Sem še nova na tem forumu, pa se še ne znajdem čist. Hvalaaaaaa in LEPE PRAZNIKE želim smile
 0   

Gregor Gomboc @George 29. Dec 2011, 21:49

Po daljšem času spet lep pozdrav.

Čeprav imam tudi jaz z digifotom kar se tiče odnosa s strankami dobre izkušnje, pa žal moram na drugi strani reči, da v svoji ponudbi NIMAJO izdelka primernega za poročno knjigo.
 0   

Dule @DuleB 29. Dec 2011, 23:21

George je napisal/a:
Po daljšem času spet lep pozdrav.

Čeprav imam tudi jaz z digifotom kar se tiče odnosa s strankami dobre izkušnje, pa žal moram na drugi strani reči, da v svoji ponudbi NIMAJO izdelka primernega za poročno knjigo.

Se strinjam, bi pa sam zato potencialni stranki pokazal kako izgleda knjiga od Digifot-a, profesionalna knjiga FotoTabor in še kakšna, predložil cene teh knjig, potem pa naj se stranka sama odloči, katero bo izbrala. Transparentno. Tudi, ko bi se kasneje kak recimo Slo-foto "znalec" našel in "poznavalsko" zašimfal moje delo, stranka še vedno ne bi smela imeti občutka, da sem jo "nategnil", saj si je sama izbrala obliko in kvaliteto svoje poročne knjige.
Dušan Brezovnik
 0   

Zelod @flambirana_oFca 30. Dec 2011, 00:55

George je napisal/a:
Po daljšem času spet lep pozdrav.

Čeprav imam tudi jaz z digifotom kar se tiče odnosa s strankami dobre izkušnje, pa žal moram na drugi strani reči, da v svoji ponudbi NIMAJO izdelka primernega za poročno knjigo.


Pozdravljen!

Kako je to mišljeno, da nimajo izdelka primernega za poročno knjigo?
Je drugod ponudba boljša?
Jaz sem poskusil izdelati kao poročno knjigo v CeWe Zagreb, pa sem nad njihovim izdelkom bil skrajno razočaran. Potem sem riskiral kaj bo - pa bo in naročil pri Digifot. In se mi zdi, da je to kar sem prejel za tistih cca. 230 eur, popolnoma odličen izdelek. Zato me pa sedaj zanima, ali je ta pro foto knjiga pri njih morda precenjena oziroma slabša od konkurence?
Slišal sem od nekaj fotografov, da imajo v Sloveniji vezo, ki jim izdela kvalitetne poročne foto knjige formata A3 za nižjo ceno kot je npr. pri Digifot. Ampak, ko jih povprašam po imenu te veze, se vsi po vrsti izgovarjajo, da ne smejo izdati... Čudno. Ali je legalno ali mogoče kdo to dela v katerem od fotolaboratorijev po preteku delovnega časa, ne bi vedel. smile
 1   

Gregor Gomboc @George 30. Dec 2011, 10:19

@DuleB
Doma imam vzoršne fotoknjige večih dobaviteljev. Tudi od Digifota. In veš kaj? Strankam jih (razen več različnih enega samega dobavitelja) sploh ne pokažem! Ker je razlika tako očitna in velika. V kolikor želi stranka poceni knjigo jo napotim na digifot, kjer si lahko knjigo oblikuje sama in si prihrani še dodaten € ali dva.

@Ofca
Po moji presoji, pričakovanjih in zahtevah njihova knjiga ni primeren izdelek za poročno knjigo. In žal mi je da je tako. Mnogo raje bi denar pustil v Sloveniji, raje v prekmurju kot Ljubljani.

Kaj pomeni "boljša ponudba"? Glede na ceno, ki jo ima Digifot je knjiga čisto OK.

Kar moti pri digifotu je sledeče:
- Močen pregib v sredini knjige, ki se ne odpre popolnoma. Posledica je potencialna izguba motiva na mestu vezave, pozicioniranje fotografije čez dve strani je utopija
- Ofset print? Hvala, odločen NE. Knjige, ki jih izdelujem so na foto-papirju. In ne tiskane, temveč razvite na klasičen način z osvetljevanjem, kemikalijami… Saj veste, kot včasih pri filmu. Na mat ali sijaj papirju.
- Na izbiro samo ena dimenzija knjige?
- Na izbiro samo 50 in 100 strani? Kaj sploh dati na 100 strani? Nebi raje v korakih po 10 strani? Osebno še nisem naredil večje knjige od 30x40cm s 40 stranmi.
Pri knjigah, ki so mi na voljo je lahko na prednji platnici fotografija, fotografija pod akrilnim steklom, fotografija natisnjena na ščetkan aluminij, vse skupaj čez celo stran ali le del platnice. Zadnja (lahko tudi prednja) platnica je v usnju, odvisno od izvedbe na voljo v vsaj treh barvah. Vse skupaj v različnih dimenzijah.

Ima pa knjiga seveda tudi svojo (višjo) ceno. Vendar…
Jaz zase, tudi za privat potrebe, naročam knjige pri njih, saj razlika v kakovosti več kot odtehta razliko v ceni.
Zahvala: flambirana_oFca
 0   

Zelod @flambirana_oFca 30. Dec 2011, 14:58

Hvala George za ta izčrpen podatek!
Moram priznati, da sedaj, ko sem prebral naštete negativne lastnosti, sem tudi sam pri sebi rekel - "to je pa res".
Tudi mene motijo foto knjige in "profi" albumi, ki imajo po 50, 100 strani, saj mi hitro zmanjka materiala, da vse te strani zapolnim, še posebno pa, če poda naročnik željo, naj na eno stran postavim več manjših slik. Pa tudi urejanje albuma s 50 ali 100 in več slikami vzame kar nekaj časa in je že avtomatično cena storitve višja. Dolgo časa sem iskal album, ki bi imel le do 24 strani in ga kasneje našel pri slovenskem ponudniku, vendar s "pro" foto knjigo so pa iste težave. Sicer Digifot ima tisti nekakšen foto album (pravzaprav fotoknjigo) s knjigoveškimi platnicami z možnostjo 24 ali 48 strani. Ampak izgleda zelo bogo pa še tista fotografija nalimana na platnici ne deluje nič kaj privlačno in profesionalno, pa še mašina jo nenatančno odreže in prilepi. Vendar za ceno kakršna je, je to to in sigurno boljše ne more biti.
Žal pa mnogo naročnikom že cena poročne foto knjige od Digifota predstavlja enormen izdatek. Tako, da kaj dražjega si sploh ne predstavljam, da bi lahko prodal, sploh na geografskem področju kjer je kupna moč zelo slaba.
Ampak gledano kot celota (zunanji izgled knjige, notranjost, kvaliteta tiska, dekorativna škatla in enostaven način prevzema), se mi zdi povsem super.
Seveda pa sem vedno na preži za čem cenejšim, boljšim in z možnostjo večje prilagoditve naročniku (št. strani, barva platnic, material, način tiska, enostavnost izdelave ipd.).


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati