kot že naslov pove, zanimajo me vaše izkušnje glede kvalitetne izdelave fotografij v Mariboru. Sam jih malo izdelujem (žal je večina na spletu, ali še hujše, samo na trdem disku) in bi za te praznike želel podariti par fotografij prijateljem. Zato bi seveda želel da so fotografije kvalitetno izdelane in da so barve tako kot je treba (pri Comtronu so mi recimo enkrat izpadle kul, enkrat pa so črno-bele imele zelenkasti odtenek, kar, glede na avtomatizem kako jih izdelujejo in nizke cene, je seveda tudi za pričakovat).
Zelen odtenek pri CB fotkah pride zaradi prevec ostrene fotke na tvoji strani in kasneje se na strani masine. Za "kvalitetne" CB printe se je najbolje oglasiti direktno v laboratorju, da se skupaj najde najboljsa resitev
Foto Tabor je v Mariboru ime s tradicijo. Mene še niso razočarali.
Strinjam se s predhodnikom, da se je za 100% fotko najbolje osebno zglasiti v laboratoriju in tam tako dolgo težiti ter komplicirati, dokler ni fotka res tisto, kar hočemo (in plačamo!). Se mi je že zgodilo pri "no name" firmah, da sem dobil fotke s tako čudnimi barvami, da te niso bile niti približek tistih na monitorju. Ko sem jim razložil, da to niso barve, ki jih želim ter da bom šel pač drugam, če oni niso v stanju natisniti korektne fotke, so za ponoven print uporabili par različnih profilov in kaj kmalu smo našli "skupni jezik"...
Mislim da z Foto Tabor neboš nič sfalil sem že velikokrat pošiljal, so najugodnješi in izdelajo kvalitetno in hitro, kar sem mi zdi da za mene, ki nisem iz Maribora in niti blizu sem drugač iz Grosuplja pa so bili izredno hitri sem jih npr. poslal v Ponedeljek zvečer pa jih je poštar že vsredo dopoldne z redno pošto dostavil. Pošlješ po netu imajo program pa se vse iz domače pisarne uredi pa še poštar ti jih na prag pripelje.
Najprej naj ti naredijo teste na 10x15 in na papir, ki ga bos kasneje uporabil pri povecavah (mat, sijaj...), nato skupaj preglejte in opravite korekcije. Vsaj pri nas delamo tako, kaksna je pa praksa drugje pa zal ne vem.