0   

Blur @Blue_wing 25. Dec 2011, 12:05

Pozdravljeni!

Mene pa zanima kako poravnati fiber papir po razvijanju.
Obstajajo različni postopki. Do zdaj sem jaz papir, ko je bil že morek pritrdila na gladko podlago z posebnim salotejpom, ki sem ga, ko je bila fotografija suha obrezala. Seveda pa me moti, da potem fotmati niso enaki oz. da morem paziti, da so formati enaki in splet več ni to klasični format.
Druga možnost je da ko se list posuši, da se obteži. proesionalnega stroja nimam.
Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z obteževanjem z knjigami, ko je papir suh?

Ima še kdo kakšno posebno tehniko ravnanja fiber papirja?

lp
 0   

najed01 @najed01 27. Dec 2011, 09:06

V bistvu je sušilec podoben likalnemu stroju. Spodaj pod pločevino je grelec in čez pločevino je platno. Na platno se položi fotka in se jo prekrije z drugim platnom. Vsaj moj je tak. Tako, da lahko papir poravnaš tudi z "peglo". Temparaturo nastavi na svilo in probavaj. Seveda naj bo fotka v sendviču, platno-fotka-platno. Platno naj bo tako, da gre para skozi naprimer dva sloja starih plenic. Pa da ne boš vzela pampers plenic upset
 0   

Janez Pelko @Wartburg 27. Dec 2011, 10:41

Meni se zelo lepo poravnajo, ko jih enostavno obtežim. Položim jih na tla, lepo eno na drugo (najbolje je, da so enakih formatov), čez dam risalno desko, nanjo pa 30 kilsko železno ploščo. Po enem dnevu so ploščate kot zemlja v srednjem veku smile
 0   

Blur @Blue_wing 27. Dec 2011, 10:44

Bom poizkusila oboje =)
 0   

najed01 @najed01 27. Dec 2011, 11:24

Wartburg je napisal/a:
Po enem dnevu so ploščate kot zemlja v srednjem veku smile

Ah imaš ljudi, ki še danes mislijo, da je zemlja ravna plošča.
Ammm LudaMila naprimer...
 0   

Janez Pelko @Wartburg 27. Dec 2011, 11:38

Ne, ona ne misli, ona VE, da je zemlje ravna smile

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati