0   

Peter Podbevšek @s56vpe 4. Jan 2012, 22:58

Živjo,

pred časom sem dobil v dar Holgo 120. Na silvestrovo sem končno pofotkal par rol 120 filma, ki bi jih sedaj rad razvil in poskeniral. Če kdo ve za kakšno štacuno v Ljubljani kjer imajo zmožnost skeniranja 120 filmov (razvijajo jih praktično povsod) se priporočam za informacijo. Če bo cena ugodna pa še toliko bolje... večina fotk je namreč vse prej kot tehnično brezhibnih grin

LP, Peter
 0   

Jan Kajfež @Geccko 4. Jan 2012, 23:10

Tam kjer ti jih bodo razvil ti jih vrjetno lahko tudi poskenirajo.
Drugače pa fotobamera, foto format, dia studio...
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --
 0   

Peter Podbevšek @s56vpe 5. Jan 2012, 09:00

Hvala za odgovor. Bom poizkusil.

Drugače pa... sem bil že v par štacunah, kjer ti razvijejo brez problema, ampak potem nimajo maske za 120 film za skener. Tko da...
 0   

Cinefot @Cinefot 5. Jan 2012, 11:50

s56vpe je napisal/a:
Če kdo ve za kakšno štacuno v Ljubljani kjer imajo zmožnost skeniranja 120 filmov (razvijajo jih praktično povsod) se priporočam za informacijo. Če bo cena ugodna pa še toliko bolje...

s56vpe je napisal/a:
Drugače pa... sem bil že v par štacunah, kjer ti razvijejo brez problema, ampak potem nimajo maske za 120 film za skener. Tko da...

Sem imel podoben problem. Potem sem poklical okoli in nesel v Fotoformat v pasaži nebotičnika. Rekli so, da 120 naredijo minimalno 15 x 21 skene. Stane mislim da okoli 0,55 eur na posnetek, ker se mi zdi, da sem za sken ene role 120 (16 posnetkov) dal 9 eur.
 0   

robert @robz 11. Avg 2012, 10:11

120 film je kar draga zadeva ja...Zanima me če še kdo ve za kak studio kjer lahko dobis fotografije na CD-ceneje je bolje je:)
 0   

iztok @izo 11. Avg 2012, 16:21

120/220 format filma lahko razvija vsaka mašina za filme v roli (pač podpira filme do te širine), zato za to ni problem. za skene pa je najbrž bolj problem, ker imajo ("analogne") foto mašine več ali manje avtomatski skener max leica formata, ki se ga itak ponuca za razvijanje fotk.
zarat tega potem treba skeniranje 120/220 format filma naročit posebej, kar paj je bolj zamudno in jasno s tem tudi dražje (skenira so na kakšen boljši flatbed skener, še bolje pa na namenski namizni ali celo bobenski skener). vsaj zdi se mi, da je tako.
 0   

Peter Podbevšek @s56vpe 13. Avg 2012, 15:16

Jzt zdaj nosim v Dia Studio. Ni pa ravno poceni. Mislim, da pride ena rolca čez 10 EUR :/

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati