0   

salko @salko 15. Jan 2012, 23:08

Zadeva je sledeča: Ker se doma že več let ljubiteljsko ukvarjamo z orhidejami, katerih se nam je nabralo že okoli 1000, je potreba po kvalitetni fotografiji teh rastlin čedalje večja. Moj sedanji, sicer odlični kompakt, Panasonic DMC-LX3 solidno opravlja svojo nalogo (če koga zanima galerija dosedanjih slik: klik), ampak se mi zdi, da bi lahko bila zadeva še občutno boljša z boljšim aparatom in kvalitetnim objektivom. Zaradi narave nekaterih orhidej, katerih cveti so veliki le nekaj milimetrov, pa omenjeni kompakt logično ne naredi najboljšega rezultata, zato se tudi s te strani pojavlja potreba po boljšem aparatu/objektivu.
Sedaj že kar nekaj časa spremljam trg DSLRjev in najprej sem se zagrel za Pentax K-5, predvsem zaradi opisa na dpreview.com, potem sem razmišljal tudi o nabavi rabljenega FF aparata (recimo D700 ali 5D Mark 2), ampak sem ugotovil, da bo to verjetno prevelik cenovni zalogaj, predvsem potem za kvalitetne objektive, zato pa se trenutno nekako najbolj nagibam na crop kamero Canon 7D. Objektiv bi vzel najverjetneje v kitu 15-85 mm (za splošno fotografijo), za makro pa bi vzel kakšnega z goriščnico okoli 50mm (ker načeloma ne bom slikal gibljivih zadev), mi znate svetovati kater bi bil najkvalitetnejši za ta aparat? Pa da ne pozabim še na macro flash (ring ali twin flash). Kaj svetujete?

Zanima me tudi, kateri aparati so sposobni producirati najbolj naravne barve slikanih objektov? Namreč z obstoječim kompaktom imam dostikrat težave, ker slike ne prikazujejo pravih barv ...


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati