0   

Grega @Greegor 17. Jan 2012, 22:51

Torej stvar je taka. Nujno morem menjat moj stari 17-85 za nekaj z 2.8 blendo.
Objektiv bo šel na 7d.

V igri so:
canon 16-35 2.8 I (rabljen 840€) rahlo kratka goriščna razdalja, ampak nevem kako se obnese na kropu?

canon 16-35 2.8 II (nov 1172€) -||- (ne dobim nikjer rabljenega)

canon 17-55 2.8 (nov 792€) baje v sebe vleče prah kot sesalec, mi pa mm najbol pašejo

tamron 17-50 (brez IS) (rabljen 200€) po testih sodeč vlko muzike za malo gnara, me pa malo skrbi za ostrenje v slabših pogojih..

Trenutno še sicer fotkam za sebe.. ampak se bo kmalu tole spremenilo. (če gre vse po načrtih)

Rad bi nabavo objektiv da bo pol za večno mir.. Najbol me mika 16-35 I ... pa vaše mnenje?

https://picasaweb.google.com/107043359089895766749
 0   

Zelod @flambirana_oFca 18. Jan 2012, 00:18

Ko imam ravno čas in nekaj osebnih izkušenj....
Grem od zadaj naprej.
Tamrona 17-50 brez stabilizacije sem imel in z njim naredil kar nekaj odličnih fotografij (če jih primerjam z npr. sedanjo opremo, ki jo imam). Ampak slabosti kot so njegova logika ostrenja, da se obroč za ostrenje zasuka za cel krog in šele potem začne iskati fokus, je zgrešena in zelo počasna, glasna ter tudi nezanesljiva. Za slabše svetlobne pogoje je zelo slab. Enkrat sem ga imel s seboj na koncertu in je zelo prepočasen ter premalo občutljiv, da bi lahko solidno delal v temnem ambientu.

Canon 17-55 2.8 imam sedaj in glede kvalitete fotografij in zanesljivosti, ki mi jo nudi, sem z njim zelo zadovoljen. Zgradba bi mogoče res lahko bila boljša, a po drugi strani razumem, da je to za ta denar povsem ok. Nikkor 17-55 2.8 se mi zdi vendarle boljši po zgradbi, ampak je spet za cca. 300 evrov dražji in se ju ne da enakovredno primerjati v vseh segmentih. Dokler spet je pa normalno, da objektiv Canon 17-55 ni zatesnjen proti vdoru prahu vanj in vlage, saj potem bi bil že L razreda. Glede prahu, ki ga povleče bom rekel, da glede na tak objektiv kot je in tega cenovnega ranga, bi lahko to bilo vendarle malo boljše poštimano. A spet po drugi strani, ga potegne toliko kolikor je uporabnik sam malomaren pri delu z njim.Sam velikokrat zaradi hitre menjave objektiva, sploh ne dam na bajonet pokrovčka in ga po možnosti še odložim v foto torbo v kateri se v času enega festivala nabere veliko tujkov. Tako, da se ne rabim čuditi, če imam potem v objektivu čez čas raznorazne tujke v obliki prahu, las ipd. smile Zato se ga pa vsake toliko odnese na čiščenje pa je.

S Canonom 16-35 2.8 pa nimam direktnih izkušenj. Ob neki priložnosti sem z njim (objektiv verzije II, ki je bil privit na 7D) naredil fotk in se mi je zdelo, da deluje krasno, nisem pa delal nobene analize fotografij. Sicer pa, če spremljaš (reporterske) fotografe, ki uporabljajo Canon opremo, boš ta objektiv verjetno velikokrat zasledil v kombinaciji s 7D. Tako kot kakšnega 17-40 f4 npr.
 0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 18. Jan 2012, 19:37

prej, ko sem bil na 350d sem imel tamrončka in bi ga še vedno imel na 1d (1.3x crop), ampak preveč vinjetira. slabost tega objektiva je zgradba (zoom ring je bil vedno težji za vrtet, enkrat mi je samo počil pa še neki - na popravilu so ga uštimali za 120€) in ostrenje (ni hiter, ampak če ne fotkaš kaj ful hitrega te to ne bo motilo, mene pri fotkanju avtošporta niti ni motilo) potem sem šel na 17-40 f/4... ko je dan, je bil vredu, če je samo malo temno ratal je bil žalosten za ostrit. zunanjost pač tko kot se za L spodobi, ostrina prav tako. Zdaj imam 17-35mm f/2.8 ostri super, zgradba super, oster tud, ampak ima premajhen razpon :S sam bi na tvojmu mestu vzel tamrona, sploh glede na price/performance in glede na to da ti fotografija še ni kruh...
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

Gregor Gomboc @George 19. Jan 2012, 10:54

Ker sprašuješ za crop, ker praviš da kupuješ "za vselej" in če cena ni ovira

EF-s 17-55/2,8 IS USM

Tukaj ni kaj dosti za razmišljat.

Če bi kvalitetne objektive kupovali samo tisti, ki jim je fotografija kruh, potem bi kupovali po nekoliko drugačnih cenah - v kolikor bi kvalitetne leče v tako majhnem obsegu sploh kdo še izdeloval.
 0   

Grega @Greegor 19. Jan 2012, 11:17

Hvala za odgovore!

Najbolj se nagibam k

17-55 in

16-35 II

je pa to več kot 400€ razlike v ceni.. tako da bi potem če mogoče malo počakal in ga kasneje nabavo. Pri 17-55 me najbolj moti da ni zatesnjen, ker tud gdaj pa gdaj fotkam v dežju.. Če pa dobim ki rabljnega 17-55 za spodobno ceno pa ga takoj vzamem.
 0   

Grega @Greegor 21. Jan 2012, 16:22

in kak lahko nabavim to z dostavo v slovenijo? ali kam ga lahko grem iskat? kr tole bi takoj vzel!
 0   

sergio @heiniken 21. Jan 2012, 16:58

Tole je v graz-u..se zapelješ, pofotkaš par testnih in če ti je všeč vzameš..mogoče imajo tudi dostavo, kaj pa vem. Pošlji email, znajo angleško (vsaj meni so odgovarjali po angleško, ko sem se za 5D2 zanimal).
 0   

Grega @Greegor 22. Jan 2012, 01:38

Sem jim pisal in dobil dole:

Wir werden Ihre Anfrage so schnell wie möglich bearbeiten und uns in Kürze mit Ihnen in Verbindung setzen!

Ihr Team von DIGITAL CAMERA GRAZ

Neznam pa nemško..

edit: sem pogruntal laugh
 0   

Grega @Greegor 23. Jan 2012, 14:02

Dobil odgovor.

Kam se pa gre to točno iskat? shy
 0   

sergio @heiniken 23. Jan 2012, 14:06

Ne vem, nisem še bil tam, sem potem kupil 5D2 pri nas..naj ti dajo naslov pa je smile
 0   

PrimozS @PrimozS 23. Jan 2012, 14:25

Greegor je napisal/a:
Dobil odgovor.

Kam se pa gre to točno iskat? shy

Ne boš verjel, v Graz grin

OK, imajo 2 poslovalnici. Pozanimaj se, v kateri je želeni objektiv. Ena od poslovalnic je čist oblizu "UFO hiše", če veš kje je ta v Grazu. V drugi pa še nisem bil.

Skratka, men se zdi težje najt Ikeo kot pa tole njihovo trgovino grin
 0   

Grega @Greegor 23. Jan 2012, 20:43

Hehe hvala! so mi napisali točen naslov in grem gledat toti tedn objektiv, upam da ga tud nabavim biggrin
 0   

Grega @Greegor 28. Jan 2012, 15:13

heiniken je napisal/a:
Samo za info... je pa rabljen, samo je za moje pojme ok cena.

http://www.digitalcameragraz.at/en/online-shop/details/?no_cache=1&tt_products%5Bcat%5D=109&tt_products%5Bbegin_at%5D=50&tt_products%5Bproduct%5D=3771&cHash=fe2ca83addf0c12527a43933e337a238

Res ful hvala za tale link!

Sem danes šel v Graz in sem bil ful pozitivno presenečen. Sicer brez gpsa nevem če bi tak hitro najdo ampak okej.. Presenečen sem tudi nad cenami rabljenih objektivov. Se pa da vse angleško zmenit.

Hehe canon 16-35 2.8 II je zakon smile
 0   

sergio @heiniken 28. Jan 2012, 16:15

Kupil? smile Eno hladno pivo bi sedlo hahaha (hec) biggrin
 0   

Grega @Greegor 28. Jan 2012, 22:27

Hehe jap. Komot biggrin
 0   

Grega @Greegor 30. Jan 2012, 14:39

Zaj bi še pa samo rabo en dober zaščitni filter 82mm.. Mora pa bit uporaben tud na FF : )
 0   

salko @salko 8. Feb 2012, 23:33

Tudi sam se pred dilemo, kater širokokotni allaround zoom objektiv nabavit za 7D. Sprva sem se seveda upiknil v 17-55mm f/2.8, ampak sedaj malo berem, da je kvaliteta izdelave podpovprečna za 1kEUR lečo, da se radi pojavljajo dolčeni problemi z IS in kot že omenjeno, da zelo rad privlači prah, kar je zame največji minus ... Sedaj gledam malo za alternativami, in sicer glede kvalitete slike zelo hvalijo Sigmo 17-50mm f/2.8 OS, jo morda kdo uporablja in bi napisal kakšen komentar, kako se objektiv obnaša po nekaj časa uporabe? Kaj pa Canonov 16-35mm, je vreden toliko več? V nekaj leti predvidevam prehod na FF, tako da se morda splača že sedaj kupiti FF objektive, da se potem izogneš menjavam celega kompleta ...
 0   

kras @kras 9. Feb 2012, 18:28

Sam uporabljam Canon 17-55 že 4 leta in nimam nobenih težav glede vlečenja prahu, stabilizacijo ali pa težav vezanih na kakovost izdelave.
Kar se tiče kakovosti ohišja je res precej slabši kot L objektivi. Je pa daleč od tega da bi bil slab. Po drugi strani pa je optično na nivoju nekaterih L objektivov. Za to ceno pač dobiš objektiv s slabšim ohišjem, odlično optiko (za crop objektiv) in zaslonko f2.8.
 0   

Kr-Neki @Kr-Neki 11. Feb 2012, 11:51

Greegor je napisal/a:
Zaj bi še pa samo rabo en dober zaščitni filter 82mm.. Mora pa bit uporaben tud na FF : )

Sam sem si za 16-35 II naročil Hoya HD Protector. Naj bi bil ok, jaz pa še čakam na dostavo smile

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati