Kot sem jaz malo se pozanimal - analogija bojda ostaja :-) Crknil bo/je pa npr. digitalni del Kodaka. Tu so pač zaspali in zavozili.
Zadnje čase vse bolj pogosto fotografiram na film in osebno sem popolnoma navdušen nad Kodakovo Portro. Tako da si močno močno močno želim, da bodo res veselo "filmali" dalje :-)
Pa saj nimam tako slabega DSLRja - ampak proti SLRju s Portro se ne more primerjat. In pika. Dokazano že večkrat, ko so naključni gledali moje natisnjene fotografije ... Ne printam pa plakatov, tako da mi je skeniranje v "ful size/resolution/karkoli že pač morajo nastaviti" na Frotierki dovolj OK, da lahko mirno imam naprintane 20x30 portrete.
Ker je nekdo dal primerjavo z vinilko - evo, ravno vinilka je dokaz, da se tudi analognemu filmu obeta še lepa prihodnost. Vinilke so še edini glasbeni medij, katerega proizvodnja in prodaja sta v porastu. Vsi ostali fizični mediji tonejo in crkujejo. Edino, kar jih lahko zafrkne, je prevelika pogoltnost založb, ki se zdaj poskušajo oklepati tega medija.
Vinilka rabi čas, da se po presingu ohladi. V času, ko je bolj kot ne životarila, so si v obratih ta čas tudi vzeli. Zdaj, ko je povpraševanje praktično eksplodiralo - pa se to ne upošteva več ... Potim dobiš totalno ukrivljene plošče, ipd
Sam raje kupujem rabljene, ampak po času printa"original" vinilke, kot tele novodobne .. No, saj najdeš tudi med novodobnimi kvalitetne printe.
Analogija je le analogija :-)