Pravzaprav gre za nabor M42 objektivov z dodanim potrditvenim adapterjem, vsaj mislim, da je tako.
O M42 objektivih pa smo se že nekajkrat razpisali na dolgo in široko in kar nekaj nas je, ki zagovarjamo smiselnost uporabe.
So pa cene precej zasoljene, izlet na Foto-antiko junija plus adapter bi znala prihraniti do 70%
Kot na primer TALE objektiv me je stal 18€, potem pa sem se malo igral z njim tukaj lahko vidiš rezultate
0
ajax1@ajax1 22. Jan 2012, 17:30
22. Jan 2012, 17:30
izlet do tam pa še 30% več. pa mene bolj zanimajo fiksni z f2,...
Jaz imam starega fiksnega Heliosa, Pentacon Auto, Cosina in Zenita, pa lahko rečem, da so vse to po kvaliteti kar solidni objektivi in se da z nekaj potrpežljivosti narediti kar soliden posnetek. Seveda pa so to vse nizkocenovni objektivi, ki so bili kot današnji "kit" že poleg fotoaparatov kot so Praktica MTL-3, Zenit 12xp ipd.
Pred letom dni sem si za štos privoščil objektiv Super Reflecta, ki je bil precej več denarja kot ostali prej omenjeni (baje je bil poleg Mamiye, več podatkov ne vem) in sem šele takrat bolje spoznal česa so resnično sposobni tej objektivi in kako kvalitetno optiko imajo.
Seveda pa vedi, da s temi objektivi odpade avtomatsko ostrenje in še kakšna sladica, ki jih imaš na dSLR-ju in namenskih objektivih zanj.
0
ajax1@ajax1 22. Jan 2012, 19:10
22. Jan 2012, 19:10
flambiranaofca, hvala ti ful. ja, to vem, da odpade af, ampak,...kaj pa vem. mene bolj tista blenda vleče, kot kaj drugega.
MIR 1V imam in na F/2.8 ni niti približno oster. Za 10×15 print še, kaj več pa zagotovo ne. Malenkost priprt (na F/4) je pa odličen. Uporabljam ga z M42-Nikon adapterjem.
Moja verzija je sicer kar stara (tam iz let 80-85), a na zunaj je objektiv kot nov.
Malo denarja malo muzike, ali kako že gre... sej M42 objektivi so že tako ali tako poceni, morda je bolje dat kak € več pa kupit nekaj kvalitetnega... sploh če se ga kupuje zaradi blende...
Je pa te objektive bolj luštno uporabljat na starih fotoaparatih, ki imajo primerno medlico, kot pa na današnjih DLSR-jih... meni ostrenje brez prave meglice nikoli ni šlo, sploh na čist odprti blendi...
-- If you saw a man drowning and you could either save him or photograph the event...what kind of film would you use? --