0   

Nejc @M1rD 1. Feb 2012, 08:31

Zdravo!

Izbiram, pa se ne morem odločiti
Vanguard alta pro 264AT
ali
Goldphoto YH324 ( aka Manfrotto 055XB remake)

Ima kdo izkušnje in mi lahko pomaga... ? Dosedaj stativa še nisem uporabljal resneje, ker imam el-cheapo stativ, ki ga samo pogledaš, pa že škriplje.

Rabil bi ga za slikanje portretov in daljših časovnih posnetkov. verjetno tudi hdr variant... torej ko prekrivaš slike, in rabiš točno pokrivanje zaporednih slik... prvi mi je všeč glede na prilagodljivost, drugi na stabilnost (kar berem po testih)... prvi ima premično sredinsko konzolo... in imam tudi makro objektive. je uporabno?

oba sta med težjimi če prav vidim... si pa še ne predstavljam točno rabe... ali bo samo v avtu, skoz z mano...?

kakšen nasvet, izkušnja? imate vsi več stativ, enega težjega za "tiste ta prave stvari" in enega potovalnega?? Eni tudi pravijo da so noge samo polovica... glava pa druga polovica potem. ...

lp, N.
 1   

andyz @andyz 1. Feb 2012, 09:38

Bistvo stativa je stabilnost, za to pa je potrebna kakovost sklopov in masa!
Mase ne more nadomestiti nič, zato so vsi kakovostni stativi težki.

Glede tipa in možnosti nastavitev pa se odloči sam, ker najbolje veš, kaj boš fotkal.
Zelo uporabno je, če se ostednja palica lahko nastavi v več ravninah in če se da obrniti tudi navzdol.

Zasilna rešitev, ki jo uporabljam za primere, ko ne morem vlačiti s sabo stativa, je monopod. Ni sicer stativ, se ga da pa kar koristno uporabiti, posebej, če ga lahko od strani kam nasloniš.
Zahvala: M1rD
 0   

Gašper @Gapiii 6. Feb 2012, 13:09

Tudi sam sem v podobni dilemi. Slik 700dx ali tale goldphoto? Kako je s stabilnostjo pri goldphotu? Se bojim, da ne bo dovolj ko ga vzamem s seboj na potep. Mnenja. Je pa goldphoto enkrat cenejši kot dobim slika, tudi to je faktor

Hvala, Gašper
 0   

Zelod @flambirana_oFca 6. Feb 2012, 17:32

Sam sem lastnik stojala Goldphoto YH324 v kombinaciji s 3D glavo, GoldPhoto YH420.
O stabilnosti stojala sploh ni dvoma, saj ga zlepa ne premakneš sploh zaradi njegove teže in nasploh robustnosti. Samo stojalo ima dobra 2 kilograma in pol, glava pa nanese še dodaten kilogram in pol.
Ampak kot praviš, da bi ga vzel s seboj na potep.... Khm... Močno odsvetujem. GoldPhoto YH324 resnično ni temu primeren. In povrh vsega je tudi v zloženem stanju - velik in obsežen, saj ima skrajno vrhnji del nog iz cevi, s premerom 30 mm.
Sam ga uporabljam zgolj za studijsko fotografijo in fotografiranje narave, pri čemer imam prtljažnik avtomobila čimbližje, saj ga resnično ni užitek prenašati na daljše razdalje.
V kolikor sem pa koga s svojim spisom prepričal, da bi ga kljub vsemu hotel imeti, bi prodal svojega za -25% cene novega in z osebnim prevzemom. grin


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati