lep pozdrav.
Zanima me če ima kdo omenjeni fotoaparat( FUJI S5PRO) in kakšna bliskavica bi se podala zraven najbolje.
Nekako gledam za nikon SB 800, pa me vseeno zanima če paše tudi kaka novejša.
Hvala za kakšen odgovor.
Nikon SB-400, (600), 700, (800), (900), 910. V oklepajih so modeli, ki se ne proizvajajo več in jih lahko dobiš po ugodnejši ceni. Nikon SB-800 ne manjka nič.
Pašejo še tudi za Nikone narejeni Metzi, Sigme pa še kaj kitajskega.
Ja glede metz-a ga imam prav za nikona pa mi full nagaja, na ttl mi vsako drugo fotko prežge, vsako tretjo pa sploh ne sproži. imam pa Metz MZ 54-i .
Tako da se nagibam bolj na original nikona in sicer sb-800.
s5 je kar dober body...odlični JPEGi, kompaktno ohišje, odvisno za kako ceno ga pa dobiš? malo je star...
lp
0
urosm@urosm 3. Feb 2012, 21:27
3. Feb 2012, 21:27
S5 je (bil) neposreden konkurent Nikonovemu D200 in so ga večinoma zelo hvalili, predvsem po kakovosti jpg-jev in barvah, ki pridejo direkt iz aparata.
To, kar oni tam gori piše, da se tiste bliskavice v oklepajih dobijo po ugodnejših cenah pa je tra-la-la. Poglej si cene rabljenih SB-800 ... ki je, mimogrede, odlična bliska.
mislim da bom kar SB-800 vzel. če tudi je malo star se da dobit precej dobrega za 250 eur.
Ker sem pregledal specifikacije S5 pro in je ta malo starejši model, pa vseeno piše da bi bila najboljša izbira SB-800. Ker takrat novejših nikonovih bliskavic ni bilo pa na upam vzeti , ker se bojim da kaj ne bo delalo, tako kakor pri Metz-u ki ga imam.