andyz: Medicinska fotografija je posebna zvrst, ki je izven meja naše države kar razširjena.
Na študiju katerega obiskujem je bil nekoč razpisan modul Znanstveno tehnična fotografija, pri katerem so izvajali tudi predmet Medicinska fotografija. Na ta študij sem se vpisala z željo se ukvarjati z medicinsko fotografijo, vendar so modul ukinili saj je bilo premalo interesentov, ki bi bili pripravljeni se vpisat v to smer. Nekako je več zanimanja za reportažno in kreativno fotografijo. Poskusila sem tudi dobiti informacije o predavateljih tega predmeta, vendar se ne ve kdo naj bi sploh to predaval. Kakorkoli, mala zmeda.
Odločila sem se, da bom pač sama naprej iskala informacije v tej smeri, predvsem pa ljudi, ki imajo kakršnokoli izkušnjo, znanje iz tovrstnega področja.
Jasno se zavedam vseh motivov in omejitev, ki jih specifika prinaša, samo si nekako vseeno nekoč želim temu posvetiti svoj čas. ...bodisi da bi to izvajala kot dopolnilno dejavnost v sklopu primarnega poklica, ki naj bi mi bila zdravstvena nega, bodisi drugače.
andyz, zahvaljujem se ti za dani komentar in vsekakor bi bilo fajn, če bi še kdaj kako rekla na to temo.
tmt: Vem, da v zdravstveni negi ni smeri fotografija.

Dejstvo pa ostaja to, da študiram tako eno kot drugo in sprašujem o informacijah glede medicinske fotografije, ki je del "drugega" študija.
Klinični center ima res zaposlenega svojega fotografa, pri katerem naj bi lahko oddelala praktično usposabljanje, po drugih bolnišnicah oz. ostalih zdravstvenih ustanovah, pa fotografira kar samo zdravstveno osebje, naj bodo to zdravniki, inženirji laboratorijske biomedicine, inštrumentarji,...kdorkoli pač zna delat s fotoaparatom.
Kot sem že omenila obstaja v tujini specializiran kader za to področje. Pri nas je že prišlo do te ideje, da bi izšolali nekaj ljudi, vandar ni bilo zadostnega zanimanja. ... and here I am.

...z vso željo po tovrstnem fotografiranju.
tmt: hvala za komentar.
P.S.: Prilagam dva video posnetka povezana s to stroko.
http://www.youtube.com/watch?v=Vm3cl4CghNA&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=b0s3-XSKhB0&feature=share
Lp,
L.